Onderweg naar een emissievrije stad

Vanaf 1 januari 2025 geldt een emissievrije zone in het centrum en de omliggende wijken. Dat betekent dat alleen vrachtauto’s, bestelbussen, taxi’s en (mogelijk ook) touringcars zonder uitstoot binnen de Ringbanen kunnen rijden. Voertuigen zonder uitstoot zijn elektrisch of rijden op waterstof.

Meer weten over emmissievrij rijden?

Na een overgangsperiode tussen 2025-2030 worden deze voertuigen uiteindelijk allemaal uitstootvrij.

Informatie over emissievrij vervoer

Met emissievrije voertuigen zet je een belangrijke stap om je bedrijf duurzaam te maken. We begrijpen dat dit voor jou als ondernemer nogal wat inhoudt. En dat het vraen bij je oproept: Wat betekent dit voor mij in de praktijk? Wat kost emissievrij rijden? Waar kan ik met vragen terecht? Zijn er auto’s die passen bij het werk dat ik doe? Komen er subsidiemogelijkheden? En wat zijn de voordelen voor mij als ondernemer?

Bezoek de website opwegnaarzes.nl voor meer informatie.

Op bovengenoemde website vind je ook een handige rekentool om je een eerste inzicht te geven wat elektrisch rijden voor jouw bedrijfsvoering betekent. De gemeente Tilburg helpt je ook graag bij de overgang naar emissievrij rijden. Je kunt een gratis adviesgesprek met onafhankelijk expert Ivo Santegoets aanvragen. Deze komt bij je langs en kan je alles vertellen over de mogelijkheden, subsidies en maakt gratis voor jou een kostenvergelijking.

Andere ondernemers gingen je voor

Wil je weten hoe andere ondernemers het hebben aangepakt om over te gaan op emissievrij vervoer? Bekijk hier hun ervaringen.