Groen Blauw Groeit - Symposium

Op donderdag 25 januari organiseert de gemeente Tilburg het landelijke symposium: Groen Blauw Groeit. Tijdens dit symposium staat de transitie naar een groen-blauwe leefomgeving centraal. Te gast is ecoloog en natuurfilosoof Matthijs Schouten. In zijn lezing houdt hij ons wereldbeeld kritisch tegen het licht, want dat is wat hem betreft dé oorzaak van de ecologische crisis. We kijken ook naar wat er al gebeurt om het tij te keren en naar welke plannen er zijn richting de nabije toekomst. We gaan op jacht naar kennis, inspiratie en wie weet ook naar samenwerkingen om de uitdagingen samen aan te pakken. 

Schrijf je in voor het symposium op 25 januari

We zien je graag 25 januari.

Schrijf je in voor het symposium
Banner Groen Blauw Groeit

Waarom dit symposium?

De gemeente Tilburg heeft de afgelopen jaren de mouwen opgestroopt. Stevige groen-blauwe ambities zijn geformuleerd, sterker nog; Tilburg staat al met de poten in de klei. Maar het heeft geen zin om enkel binnen eigen grenzen en op eigen gronden in de weer te zijn. We moeten van elkaar leren en hebben elkaar nodig om tot een duurzame toekomst te komen. Met het symposium gaan we op jacht naar kennis, inspiratie, en hopelijk ook samenwerkingen om de uitdagingen gezamenlijk aan te pakken. Natuurlijk samen! Op naar een groene realiteit.

Programma

"Wie denken wij mensen wel niet dat we zijn? En wat zullen we moeten worden om een duurzame toekomst op deze aarde te creëren?"

Dát zijn de vragen waar het volgens ecoloog en natuurfilosoof Matthijs Schouten om draait. Matthijs Schouten (1952) is in dienst geweest bij Staatsbosbeheer en tegenwoordig werkzaam als adviseur. Hij is emeritus buitengewoon hoogleraar ecologie en filosofie van het natuurherstel bij de leerstoelgroep Natuurbeheer en Plantenecologie van Universiteit Wageningen. We kijken ernaar uit Matthijs Schouten als keynote-spreker te ontvangen tijdens het symposium.

Het volledige programma wordt medio december bekend gemaakt. 

Voor wie

Het symposium is er voor iedereen die werkt aan een toekomstbestendige groen-blauwe leefomgeving in stedelijk gebied, in de regio en op het platteland. We verwelkomen de professionals, bestuurders, kennisinstellingen en ondernemers die zich hier elke dag voor inzetten. 

Praktische info

Het symposium is op donderdag 25 januari van 13:00 tot 17:00 uur in de Glazen zaal van de LocHal in Tilburg. Deelname is gratis, maar het is wel noodzakelijk om je voor 12 januari aan te melden via het formulier bovenaan deze pagina.

Neem bij vragen of opmerkingen contact op via groenblauwsymposium@tilburg.nl.