logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Bezoek Stadsbos013 tijdens Stadsbosdag op 2 juni

21 mei 2024 Gemeente Tilburg Actueel Nieuws duurzamertilburg

Op zondag 2 juni organiseert Stadsbos013 een veelzijdige Stadsbosdag. Er zijn meer dan 30 natuur-, cultuur- en sportactiviteiten. Zo kunnen bezoekers op pad met prins Willem VIII van Hessen-Kassel, peren proeven in een Tilburgse perentuin of vogels spotten met de vogelaar.

Voor veel Tilburgers zijn delen van Stadsbos013 nog onontdekt. Bezoekers uit Tilburg en omstreken kunnen tijdens de Stadsbosdag kennismaken met het gebied en alles wat er te doen is. Ondernemers en organisaties uit het gebied hebben het programma samengesteld. Zij bieden de activiteiten gratis aan.  

Aanmelden voor activiteiten

 
Voor een deel van de activiteiten is aanmelden noodzakelijk. Dit staat op de website van Stadsbos013 per activiteit aangegeven. Aanmelden kan tot zaterdag 1 juni voor 18.00 uur. Voor alle activiteiten geldt: vol is vol. 

Hoe kom je er? 


Stadsbos013 is goed bereikbaar met de fiets. De Bredaseweg, Gilzerbaan en Reeshofdijk lopen naar en door Stadsbos013. Vanaf het centrum van Tilburg is het ongeveer 15 minuten fietsen naar de rand van het gebied. Op de website staat een overzicht van parkeerplaatsen voor bezoekers die met de auto komen.  

Over Stadsbos013 


Stadsbos013 bestaat uit een verzameling van agrarische gebieden, bossen en parken. Het gebied ligt ten zuidwesten van Tilburg, ingesloten tussen de A58, de N260 en de stad. De grote diversiteit aan natuurgebieden is bijzonder: van droge heidevelden en rijke loofbossen tot monumentale landgoederen en zeer vochtige beekdalen. Deze gebieden hebben, naast een enorme biodiversiteit, een rijke cultuurhistorie die het verdient om ontdekt te worden.  
   
De afgelopen jaren is Stadsbos013 op initiatief van de stad ontwikkeld. De gemeente heeft met de inwoners, ondernemers, gebruikers en eigenaren gekeken welke idee├źn uit te voeren waren. En dat heeft gewerkt. Allerlei initiatieven zijn ontwikkeld en maken Stadsbos013 tot een dynamisch gebied voor diverse doelgroepen.