logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Isoleer je huis en ontvang twee keer subsidie!

03 juni 2024 Nieuws duurzamertilburg

De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners hun woning kunnen isoleren. Om inwoners hierbij te helpen heeft de gemeente een subsidieregeling vastgesteld. Naast de gemeentelijke subsidieregeling is er ook een landelijke subsidieregeling voor het isoleren van woningen. Deze subsidies kan je allebei tegelijk aanvragen waardoor je meer geld terugkrijgt.

Waarom isoleren?

Wethouder Yusuf Çelik (Klimaat en Energie): “Een geïsoleerd huis geeft meer wooncomfort en zorgt voor lagere energiekosten. Daarnaast verbruik je met een geïsoleerd huis minder energie.  Dit is beter voor het milieu. Want energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken.”

Voor wie is de subsidie?  

De subsidieregeling is voor woningeigenaren met een slecht geïsoleerde woning onder een WOZ-waarde van € 429.300 (vastgestelde Nationale Hypotheek Grens). De subsidie is geldig tot eind 2024. 

Subsidie stapelmogelijkheden

De gemeentelijke subsidie is ook te gebruiken in combinatie met de landelijke subsidies, zoals  voor isolatiemaatregelen. Dit betekent dat je nu twee keer recht hebt op subsidie. En dus meer geld terugkrijgt. Je kunt onder andere kiezen uit dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en/of isolatieglas.

  • Meer informatie over de subsidieregeling vind je hier.

Hulp nodig? Vraag een Energieadvies aan!

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je woning? Of heb je hulp nodig bij de financiering van deze maatregelen? Vraag dan Energieadvies op maat aan. Een energieadviseur komt dan bij je thuis en vertelt direct wat je kunt doen om energie te besparen. Na het bezoek krijg je een rapport met een persoonlijk advies en een stappenplan waar je mee aan de slag kunt.

Naima is dankzij de isolatiesubsidie aan de slag gegaan met het isoleren van haar woning. Waar ze iedere dag nog van profiteert.