logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Scoor jouw PMD-afval in de oranje container!

19 juni 2024 Nieuws duurzamertilburg

Nederland kleurt deze zomer weer helemaal oranje. Wist je dat veel verpakkingen die je thuis gebruikt in de oranje container mogen als ze leeg zijn? Die plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken noemen we kortweg PMD-afval.

Hergebruiken

Het scheiden van PMD-afval is ontzettend waardevol, want van veel verpakkingen kan weer iets nieuws worden gemaakt. Daarom is het belangrijk om je PMD-afval in de oranje container te doen. Alle drie de verpakkingssoorten zijn goed te hergebruiken en volgen een eigen weg naar nieuw materiaal. Het PMD-afval dat we bij jou ophalen, wordt gesorteerd, gewassen en gesmolten tot grondstof. Vanuit daar worden het nieuwe verpakkingen of juist heel andere producten zoals bloempotten, auto-onderdelen en tuinstoelen. Zo zorgen we voor minder restafval en sparen we grondstoffen en energie. Dat is beter voor het milieu.

Doe jij ook mee?

Scoor jouw PMD-afval in de oranje container! Dan heb jij minder restafval en zorgen wij ervoor dat het een goede nieuwe bestemming krijgt. Win-win! Weet je niet zeker wat in welke container hoort? Kijk dan in de Afvalwijzer.