logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Warmdraaien op de Tilburgse Fietskermis

21 juni 2024 Duurzaam Nieuws duurzaam Nieuws duurzamertilburg

Tilburg Fietst presenteert met trots de derde editie van de Tilburgse Fietskermis. De fiets als vervoermiddel in Tilburg staat dan in de schijnwerpers. Het evenement is op het Pieter Vreedeplein op zaterdag 29 juni van 11 tot 17 uur. Het is een goede opwarmer voor de grootste kermis van de Benelux.

Alle attracties op de Tilburgse Fietskermis werken op trapkracht, waaronder de Looping Bike en de Vertical Bike. Ze zijn voorzien van een selfiestick, waarmee deelnemers selfies kunnen maken met uitzicht over de stad. Bezoekers kunnen ook hun krachten meten op de Holland Sport Wielerbaan, waar deelnemers op hometrainers strijden om hun miniatuurfiets als eerste over de finish te krijgen. Het gaat niet altijd om snelheid: bij het onderdeel ‘slowbiking’ is het juist de kunst om als laatste over de finish te komen.

Een spreekstalmeester en muziek zorgen voor een levendige en gezellige sfeer op de Tilburgse Fietskermis. De toegang en de attracties zijn gratis.        

Tilburg Fietst

Tilburg Fietst is een initiatief van de gemeente Tilburg om meer mensen vaker op de fiets te krijgen. Regelmatig zijn er leuke evenementen en acties in Tilburg en omgeving. De gemeente deelt de foto's en video's die tijdens de Tilburgse Fietskermis worden gemaakt via de sociale mediakanalen van Tilburg Fietst: facebook.com/tilburgfietst en instagram.com/tilburgfietst