(Groene) Hypotheek

Alle Zonnepanelen Warmtepomp Monument Isolatie Hypotheek

Wanneer je een energiezuinige woning koopt, dan kan een zogenaamde ‘groene hypotheek’ voor jou interessant zijn. Je krijgt dan vaak korting op de rente.

Ook kun je vaak een hogere hypotheek afsluiten wanneer je je huis gaat verduurzamen. Sinds 2018 mag een hypotheek maximaal 100% van de woningwaarde zijn. Maar wanneer je jouw nieuwe huis energiezuiniger wil maken, dan mag dit 106% zijn.

Wanneer je al een woning met een hypotheek hebt, kun je extra budget aanvragen voor verduurzamingsmaatregelen. Dat is interessant om te doen bij het oversluiten van je hypotheek voor een lagere rente. Dan bespaar je namelijk op advies- en notariskosten.

Voor wie

Voor particuliere woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. Zowel voor starters, als voor woningeigenaren met bestaande hypotheek.

Voorwaarden

Niet iedere bank of hypotheekverstrekker leent meer geld uit of geeft korting op de hypotheekrente voor een energiezuinigere woning. De voorwaarden verschillen per aanbieder.

Hoe werkt het

Wil je verduurzamingsmaatregelen meefinancieren in je hypotheek? Kijk op de websites van hypotheekverstrekkers, of vraag om hulp van een hypotheekadviseur.

Je vindt een overzicht van alle banken op de website van Vereniging Eigen Huis.