Hoe financier je grote maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp? Dat kan met eigen geld, maar er zijn ook subsidies en leningen.
Geen lening of hypotheek mogelijk?
Bekijk de bespaartipsVerduurzamen kost geld. Daar tegenover staat een lagere energierekening. Vaak bespaar je meer dan je investeert. Isolatie heb je er al na gemiddeld vier jaar uit. Als je spaargeld in duurzame oplossingen stopt, verdien je de investering sneller terug dan met een lening of hypotheek. Zorg wel dat je een financiële buffer overhoudt. Gebruik daarvoor de rekenhulp op de website van het Nibud. En benut de subsidies, dat scheelt in de kosten. Heb je onvoldoende spaargeld? Kijk of je maatregelen kunt meefinancieren in de hypotheek van je (nieuwe) huis. De leningen van het rijk en de gemeente hebben vaak gunstige voorwaarden. We zetten hier alle opties voor je op een rij.
Wil je zonnepanelen aanschaffen of energie besparen en de woning comfortabeler maken? Of een woning aanpassen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen? Heb je hiervoor niet genoeg spaargeld? De gemeente Tilburg helpt je hierbij met de Svn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) Verzilverlening.
De Duurzame Monumentenlening is een landelijke lening van het Restauratiefonds. Woon je in een rijksmonument, dan mag je niet zomaar veranderingen aanbrengen aan het pand. Dat kan ervoor zorgen dat duurzame aanpassingen duurder worden. Daarom is er deze regeling. De Duurzame Monumentenlening heeft een lage rente: minimaal 1,0% voor eigenaar-bewoners. Na maximaal 30 jaar is de lening volledig afgelost.
Deze browser wordt niet meer ondersteund.
Een recente versie van Microsoft Edge, Chrome of Firefox.