Subsidie VTCB – Tilburgse VvE aanpak

Alle Subsidie

De subsidie van het VvE Transitie Centrum Brabant (VTCB) helpt jouw VvE in de gemeente Tilburg bij de betaling van een energiemaatwerkadvies of een groen meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Met een onafhankelijk advies weet jouw VvE wat de duurzame mogelijkheden zijn en waar jullie het beste kunnen beginnen. De subsidie dekt het grootste deel van de kosten. Jouw VvE betaalt een kleine eigen bijdrage.

Hoe werkt het?

Je kunt de subsidie aanvragen via onderstaand aanvraagformulier. Voor het beoordelen van de aanvraag heeft de gemeente bewijsstukken nodig. Deze stuur je mee met de aanvraag. Jouw aanvraag moet uiterlijk 1 november 2023 bij de gemeente binnen zijn.

Wat zijn de voorwaarden? 

De subsidie is beschikbaar voor VvE’s waarvan minimaal één eigenaar de cursus van het VTCB heeft gevolgd. Heb je deze cursus nog niet gevolgd, maar heb je wel interesse? Op de pagina Aan de slag met je VvE op deze website vind je meer informatie over het stappenplan en aanmelden voor de cursus.

Je leest de volledige voorwaarden en criteria in de bijlage van het aanvraagformulier.

Wat is een MJOP?

Een meerjarenonderhoudsplan is een verplicht onderdeel voor VvE’s. In het plan staat welk onderhoud je als VvE kunt verwachten en hoeveel geld je maandelijks opzij moet leggen om dit te kunnen betalen. Slimme VvE’s combineren dit onderhoud met het uitvoeren van duurzame maatregelen. Meer informatie over een MJOP vind je op:

Meer informatie

Heb je vragen over de subsidie? Neem dan contact op per e-mail via vve@tilburg.nl.