Isoleren? Doe mee aan de isolatieactie!

Een goed geïsoleerd huis zorgt voor lagere energiekosten, meer woongemak én is beter voor het milieu. Vanaf 23 november start er een isolatieactie. De actie loopt t/m 31 januari 2024. Deelnemers worden ontzorgd en begeleid in het proces naar het isoleren van de woning. Dit scheelt tijd en uitzoekwerk! 

Je huis isoleren en energie besparen? Doe mee met de isolatieactie!

Wil jij je huis isoleren? Maar weet je niet waar je moet beginnen of op moet letten? De gemeente Tilburg helpt je op weg, om zo makkelijk mogelijk je woning te verduurzamen en je energieverbruik te verlagen. In samenwerking met de organisatie ‘Winst uit je woning’, organiseert de gemeente een isolatieactie. Je kunt je tot en met 31 januari 2024 inschrijven. Alle informatie vind je op de website van Winst uit je woning. 

Meld je vrijblijvend aan voor de actie

Je kunt je tot en met 31 januari 2024 vrijblijvend aanmelden voor de isolatieactie, via de website van Winst uit je woning. Heb je vragen over de actie? Neem contact op met Winst uit je woning, zij zijn het aanspreekpunt. Bel op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur met de klantenservice op 023-583 69 36 of mail naar info@winstuitjewoning.nl.

Welke isolatiemaatregelen zijn er mogelijk?

In deze actie word je geholpen met het nemen van isolatiemaatregelen. Je kunt kiezen uit dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en/of isolatieglas.  

Hoe betaal ik de isolatiemaatregelen?

De gemeente vindt het belangrijk dat alle woningeigenaren hun woning kunnen isoleren. Ook inwoners die de isolatiekosten lastig kunnen betalen. Daarom is er vanaf 23 november naast de isolatieactie ook een gemeentelijke subsidieregeling. Deze subsidie is aan te vragen vanaf 1 december 2023. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de waarde van de woning én het inkomen. De subsidieregeling is voor woningeigenaren met een slecht geïsoleerde woning onder een WOZ-waarde van 429.300 euro (vastgestelde Nationale Hypotheek Grens). Inwoners met een laag inkomen krijgen de meeste subsidie. De subsidie is geldig tot eind 2024. Deze gemeentelijke subsidie is te gebruiken in combinatie met de landelijke subsidies, zoals de ISDE-regeling voor isolatiemaatregelen. Meer lezen over de subsidie en de voorwaarden? Kijk dan op www.tilburg.nl/subsidies-isoleren.

Energieadvies voor woningeigenaren

Wil je jouw woning verduurzamen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact op met een energieadviseur. De adviseur vertelt direct wat jij kunt doen om energie te besparen. Zo krijg je energieadvies op maat.

CTA Energieadvies

Energieadvies op maat