logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Je woning isoleren en energie besparen?

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor lagere energiekosten, is beter voor het milieu én zorgt voor meer woongemak. Duurzamer, comfortabeler en goedkoper dus.

Vraag nu dubbele subsidie aan en isoleer je woning!

De gemeente vindt het belangrijk dat alle woningeigenaren in Tilburg hun woning kunnen isoleren. Daarom kunnen woningeigenaren nu de gemeentelijke subsidie én de landelijke ISDE-subsidie aanvragen. 

Gemeentelijke subsidie

Deze is aan te vragen tot eind 2024. Deze subsidie is voor woningeigenaren met een slecht geïsoleerde woning met een WOZ-waarde tot maximaal €429.300,- (Vastgestelde Nationale Hypotheekgrens). De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de waarde van de woning én het inkomen.

 

Landelijke subsidie (ISDE)

Meer informatie over de landelijke subsidies vind je op deze website.

Beginnen met isoleren en energie besparen? Vraag energieadvies op maat aan

Je woning isoleren is niet moeilijk, je moet alleen even weten waar te beginnen. Weet jij bijvoorbeeld hoe goed je huis geïsoleerd is? En welk isolatiemateriaal kies je als je aan de slag gaat? Gelukkig hoef je dit niet alleen te bedenken. Neem contact op met een energieadviseur. De adviseur vertelt direct wat jij kunt doen om energie te besparen. Zo krijg je energieadvies op maat.

CTA Energieadvies

Energieadvies op maat

Nieuwe ronde isolatieactie later dit jaar

In samenwerking met de organisatie ‘Winst uit je woning’ organiseerde de gemeente een isolatieactie. Om inwoners te helpen hun huis te isoleren, het energieverbruik te verlagen en het wooncomfort te verhogen. Hiervoor kon je je tot en met 31 januari 2024 inschrijven. Later dit jaar start er een nieuwe ronde van de isolatieactie. Houd deze website en onze sociale mediakanalen in de gaten voor een update.

Natuurvriendelijk isoleren

Bij spouwmuurisolatie krijg je te maken met de landelijke Wet natuurbescherming. Een onderzoek is dan verplicht, om bijvoorbeeld vleermuizen en vogels te beschermen.

CTA Natuurvriendelijk isoleren

Meer weten over natuurvriendelijk isoleren? 

Ook ventilatie is van groot belang

Als je je huis isoleert, is goede ventilatie van groot belang. En ook dat kan duurzaam: zonder warmte te verliezen. De voordelen van goede ventilatie: 

Zo ventileer je zuinig 

De verse lucht die je huis binnenstroomt, moet op koudere dagen verwarmd worden. En dat kost energie. Gelukkig kan dat zuinig en slim. Plaats bijvoorbeeld zelfregelende roosters in de ramen. Zo’n rooster bovenaan het raam reageert op de winddruk. Dat betekent dat die minder lucht doorlaat als het hard waait.  

Ga je verbouwen?

Overweeg dan een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Wat voor soort ventilatie er al in je woning zit, bepaalt welke ventilatie je kunt toevoegen. Daar kom je achter met een energieadvies op maat