Buurt

Behalve in je huis en tuin, kun je ook aan de slag in je buurt. Zo kun je openbaar groen onderhouden, of een tuintje aanleggen in het zand onder een boom in je straat. 

Boomspiegels beplanten

In jouw straat staan wel bomen, maar het mag nog best wat groener, vind jij. Beplant dan een boomspiegel met planten en bloemen. Een boomtuintje kun je aanleggen en verzorgen als de grond rondom een boom, de boomspiegel, niet beplant is door de gemeente. Bij jonge bomen is beplanten het makkelijkste. De wortels liggen dan nog niet door heel de bodem. En er valt genoeg licht op de bodem voor andere planten om te kunnen groeien. 

Adoptiegroen

Heb jij geen eigen tuin, of wil je graag meer doen met je groene vingers? Misschien is adoptiegroen dan iets voor jou. In Tilburg kun je een stukje openbaar groen ‘adopteren’. Dat betekent dat je op een stuk groen in de straat een bloementuin of kruidentuintje kunt aanleggen. Zo maak je Tilburg groener, gezonder en het ziet er leuk uit.

Aanvragen gemeente

Wil je een geveltuintje, adoptiegroen of een boomspiegeltuin? Vraag dit dan aan bij de gemeente via tilburg.nl. Daar lees je ook meer over de voorwaarden. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je boomspiegeltuintje wordt opgeruimd door de groenbeheerders.

Ga voor het aanvragen van boomspiegeltuintjes, adoptiegroen en geveltuintjes naar de aanvraagformulieren op tilburg.nl

Aan de slag

Ga jij aan de slag in je buurt, dan gaat de gemeente Tilburg aan de slag in de stad. Lees wat we doen