logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Zonnepanelen voor bedrijfsdaken

Zonnepanelen zijn een goede investering om zelf energie op te wekken. Op dit moment is er geen subsidie vanuit de gemeente voor zonnepanelen op bedrijfsdaken.

We vinden het wel belangrijk om ondernemers hierbij te helpen. Omdat zonnepanelen op bedrijfsdaken bijdragen aan de klimaatdoelen die we als gemeente hebben. Daarom zijn we aan het kijken hoe we ondernemers hier in de toekomst bij kunnen helpen. Zodra hier meer over bekend is, vind je dit hier.

Overbelasting elektriciteitsnet

In de media zijn regelmatig artikelen te lezen over de overbelasting van het elektriciteitsnet. Doordat het elektriciteitsnet steeds intensiever wordt gebruikt is het maximaal belast. Er is sprake van netcongestie. Dit komt niet alleen door de toenemende teruglevering van duurzaam opgewekte elektriciteit door zon- en windparken. Ook door de stijgende vraag naar elektriciteit. Dit betekent niet altijd dat het op jouw locatie niet mogelijk is om bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen. Op de website van Enexis vind je de meest actuele informatie.

Stappenplan

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat een overzicht van oplossingen voor bedrijven om met netcongestie om te gaan. Ook vind je hier een stappenplan waar je zelf mee aan de slag kunt.

CTA Contactformulier

Contactformulier

Neem contact met ons op

Vragen?

Heb je nog vragen over zonnepanelen op bedrijfsdaken? Of wil je samen met andere ondernemers op zoek naar een oplossing voor de opwek en/of opslag van elektriciteit? Dan horen we dat graag via ons contactformulier. Dat vul je in via de knop hiernaast.