Zonnepanelen

Eigen energie opwekken doe je het makkelijkst met zonnepanelen. Duizenden Tilburgers gingen je al voor. Zo dragen we samen bij aan een klimaatneutraal Tilburg in 2045. Met zonnepanelen bespaar je CO2-uitstoot en je energierekening daalt ook nog eens. 

Meer informatie over de regeling van de gemeente?
Ga naar Zon op je dak

Zonnepanelen plaatsen

Voordat je zonnepanelen laat plaatsen, wil je weten of dat kan. Vangt het dak wel voldoende zon, of ligt het in de schaduw? Misschien is de ene kant van je dak zonniger dan de andere kant. En hoeveel panelen passen er eigenlijk op? Een antwoord op deze vragen vind je op de website van MilieuCentraal of op de website van Zonnescan Brabant. Wanneer jouw woning een monument is, moet je eerst een vergunning aanvragen voor zonnepanelen. Heb je vragen, meld je dan aan voor een onafhankelijk energieadvies.

Plaats jij zonnepanelen op een groen dak, dan werkt dat extra goed. Door de verkoelende werking van het groene dak is de opbrengst van zonnepanelen groter. Dat komt omdat zonnepanelen beter werken bij een lagere temperatuur. 

Als jij weet hoeveel panelen je op het dak wil, sta je voor de keuze: kopen of huren? Het aanbod is enorm, wat de keuze alleen maar lastiger maakt. Wij helpen je een handje met het project Zon op je dak.

Zon op je dak Tilburg

Zonnepanelen zijn een flinke investering. Gelukkig verdien je dat geld weer terug met de opgewekte energie. Dat komt doordat je energierekening lager wordt. Binnen zo’n 7 jaar heb je het geld van de aanschaf al terugverdiend. Tegenwoordig kun je ook de BTW terugvragen aan de Belastingdienst. Zijn zonnepanelen toch te duur voor je? Dan helpt de gemeente met een slim pakket: Zon op je dak Tilburg. Je krijgt zonnepanelen compleet geïnstalleerd en betaalt dat met een gunstige lening. Alles wordt voor je geregeld. Ook inwoners met een kleine portemonnee kunnen meedoen; je bespaart direct meer geld dan het kost.

Meer informatie en aanmelden vind je op de pagina Zon op je dak op deze website

Zonnepaneelprojecten

In Tilburg zijn er verschillende zonnepaneelprojecten waar je aan mee kunt doen. Zo liggen er zonnepanelen op scholen, bedrijven, sportkantines en stallen. Daar kun je een deel van kopen. Dat noemen we postcoderoosprojecten: duurzame energie voor en door de buurt.

Meer informatie

Wil je meer weten over zonnepaneelprojecten? Neem dan contact met op met een van de 5 Tilburgse energiecoöperaties.

Aan de slag met je huis

Deze informatie is onderdeel van 'Aan de slag met je huis'. Met dit programma helpt gemeente Tilburg huiseigenaren op weg naar een duurzamere woning.

Wij vragen jou te verduurzamen, maar de gemeente Tilburg doet dat zelf ook. Lees wat we doen