logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Bedrijf

Wil jij je bedrijf(spand of -terrein) verduurzamen? Om op energiekosten te besparen, voorbereid te zijn op de toekomst of om te helpen met het behalen van de klimaatdoelen? Hier vind je alle informatie. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op. We horen graag van je!

We hebben als doel om in 2050 als stad klimaatneutraal te zijn. Dit wil zeggen dat we duurzame energie opwekken, geen CO2 meer uitstoten, voorbereid zijn op klimaatverandering en we zoveel mogelijk hergebruiken en recyclen. Komende jaren gaan we samen stap voor stap naar een duurzamer Tilburg. 

Verhalen van bedrijven uit de stad

Bij Fabriek59 is 400 m2 bestrating vervangen door vakken met groen, dankzij de Green Deal. Eigenaar Greg Kalfus: "Het begrip ‘klimaatadaptatie’, daar kon ik helemaal niets mee. Door het heel concreet en praktisch te maken, ging het pas echt leven voor mij en werd ik heel enthousiast.” 

Lees hier het verhaal van Greg Kalfus!

Helaas bestaat er voor bedrijventerreinen geen standaard oplossing om extreme hitte en wateroverlast tegen te gaan. Elk terrein kent namelijk zijn eigen (on)mogelijkheden. Maar Dennis van Dijk en Rob Braspenning van Dobro bedachten daar iets op.

Lees hier het verhaal van Dennis en Rob!

Tegels wippen? Daar weten ze bij Capi Europe BV op industrieterrein Vossenberg wel raad mee. De tegels van een groot deel van hun parkeerplaatsen zijn vervangen door gras. Als CO2-neutrale onderneming past dat helemaal bij hun filosofie.

Lees hier het verhaal van het bedrijf Capi Europe BV!

Vol trots ‘zoeven’ ze dagelijks door de Heuvelstraat. Echte bakker Theo Pastoor gebruikt een volledig elektrisch aangedreven bestelauto om zijn winkel en klanten te bevoorraden. “Het past goed bij onze uitstraling en waar we voor staan.''

Lees hier het verhaal van bakker Theo Pastoor!

Texon is een full-service kledingstomerij en wasserij in Tilburg. Hun klanten komen voornamelijk uit de binnenstad van Tilburg. Zowel bedrijfsmatig als privé zijn zij al jaren begaan met het milieu. De aanschaf van een elektrische bedrijfsbus was daarom een logische keuze.

Lees hier het verhaal van het bedrijf Texon!

Energiebesparende maatregelen zijn niet alleen goed voor het milieu. Ze leveren ondernemers ook iets op. Maar wat is voor jouw bedrijf interessant en haalbaar? En waar begin je? Op bedrijventerrein Kraaiven-Vossenberg hebben ze daar al een start mee gemaakt.

Lees hier het verhaal van het bedrijf Pondres!

Jij duurzaam, wij duurzaam. Samen komen we er. Dit doet de gemeente Tilburg