logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Stuur jouw idee voor energiebesparing in

Wil jij energieklusjes uitvoeren in jouw wijk, maar heb je geld nodig voor gereedschap? Of wil je kookworkshops over koken op inductie organiseren en heb je daar hulp bij nodig? Samen met je buren een bespaarwedstrijd aangaan of samen energie opwekken?

Stuur jouw idee voor energiebesparing in

Voor energiebesparing

Meld je idee

De gemeente Tilburg steunt graag de ideeën van inwoners om samen energie te besparen. We zoeken ideeën waarmee collectief energie bespaard kan worden in jouw straat, buurt, wijk of misschien wel de hele gemeente. De beste ideeën willen we samen tot uitvoering brengen. Een goed idee is uitvoerbaar, realistisch, vernieuwend en heeft draagvlak in de buurt, wijk.

De gemeente ondersteunt je daarbij door:

  • Het idee samen met jou verder te concretiseren
  • De buurt helpen te mobiliseren
  • Communicatiekanalen beschikbaar te stellen
  • Geld beschikbaar te stellen

Wat verwachten we van jou?

Jouw idee hoeft nog niet volledig uitgewerkt te zijn als je hem indient. Wij kunnen daarbij helpen als je dat prettig vindt. Maar het idee blijft wel van jou! Dat betekent dat jij zelf het idee tot uitvoering gaat brengen, met eventueel hulp van de gemeente. 

Als jouw idee tot uitvoering komt, dan vragen we je mee te werken aan communicatiemomenten van de gemeente. Ook vragen we je een eindverslag te maken. Hierdoor leren we van de projecten en kunnen andere collectieven uit de stad het plan kopiëren. De gemeente kan eisen stellen waaraan toegekend budget mag worden besteed.

Aanmelden

Meld je aan via de button bovenaan deze pagina. Wil je een bijlage meesturen? Mail dit bestand naar duurzamer@tilburg.nl.

Na inzending van het aanmeldformulier ontvang je een ontvangstbevestiging. Als er nog onduidelijkheden zijn over jouw idee, nemen we contact met je op. Hierna gaan wij aan de slag met het beoordelen van jouw idee. Uiterlijk binnen een maand hoor je of we met jouw idee verder willen gaan. Als dat het geval is, maken we een afspraak met je om het verder te concretiseren.

Beoordeling van aanmeldingen

We zoeken unieke ideeën, van klein tot groot zonder commerciële doeleinden waar nu nog geen steun voor is. Om in aanmerking te komen worden de inzendingen beoordeeld op een aantal punten.