Onderweg naar een emissievrije stad

Vanaf 1 januari 2025 geldt een emissievrije zone in het centrum en de omliggende wijken. Dat betekent dat alleen vrachtauto’s, bestelbussen, taxi’s en (mogelijk ook) touringcars zonder uitstoot binnen de Ringbanen kunnen rijden. Voertuigen zonder uitstoot zijn elektrisch of rijden op waterstof.

Adviesgesprek emmissievrij rijden

Wat betekent emissievrij rijden voor jouw bedrijf?

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Advies voor ondernemers

Met emissievrije voertuigen zet je een belangrijke stap om je bedrijf duurzaam te maken. Wij ondersteunen je graag met informatie, inspiratie en een persoonlijk adviesgesprek. Tijdens zo'n gratis gesprek krijg je uitleg over wat emissievrij rijden voor jou betekent, inclusief een persoonlijke kostenvergelijking. Al meer dan 100 ondernemers gingen je voor. 

Wat mag je verwachten van het adviesgesprek

Adviseur Ivo Santegoets

Wil je weten hoe andere ondernemers het hebben aangepakt om over te gaan op emissievrij vervoer? Bekijk hier hun ervaringen.

Deze ondernemers zijn al overgestapt naar elektrisch rijden

Meer informatie

Wat betekent dit voor mij in de praktijk? Wat kost emissievrij rijden? Waar kan ik met vragen terecht? Zijn er auto’s die passen bij het werk dat ik doe? Komen er subsidiemogelijkheden? En wat zijn de voordelen voor mij als ondernemer?

Bezoek de website opwegnaarzes.nl voor meer informatie.

Op bovengenoemde website vind je ook een handige rekentool om je een eerste inzicht te geven wat elektrisch rijden voor jouw bedrijfsvoering betekent. De gemeente Tilburg helpt je ook graag bij de overgang naar emissievrij rijden. Je kunt een gratis adviesgesprek met onafhankelijk expert Ivo Santegoets aanvragen. Deze komt bij je langs en kan je alles vertellen over de mogelijkheden, subsidies en maakt gratis voor jou een kostenvergelijking.

Vraag een gratis adviesgesprek aan