logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Onderweg naar een emissievrije stad

Tilburg is één van de 30 Nederlandse steden waar een zero-emissiezone komt voor bestel- en vrachtwagens. In een deel van Tilburg mogen in de toekomst alleen nog uitstootvrije bedrijfsvoertuigen rijden. Dat heeft voor ondernemers gevolgen voor hun manier van transport.

Rijd jij met een bedrijfsvoertuig in Tilburg?

Dan verandert er vanaf 1 januari 2025 wat voor je. In een groot deel van Tilburg komt namelijk een zero-emissiezone. Dat betekent dat alleen vrachtauto’s, bestelbussen en taxi’s zonder uitstoot in de toekomst die zone in mogen. Dat is best een overstap. Dus wij helpen je daarbij.

Adviesgesprek emmissievrij rijden

Wat betekent emissievrij rijden voor jouw bedrijf?

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Hier komt de zero-emissiezone

De zone wordt het gebied tussen de ringbanen, de Ringbaan-Oost tussen het spoorviaduct en de kruising met de Ringbaan-Zuid en de wijken Armhoef en Jeruzalem. Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders hiervoor een concept verkeersbesluit genomen. 

Tot wanneer mag jouw bedrijfsvoertuig de zone in?

Deze overstap is voor veel ondernemers een flinke verandering. Daarom geldt er een overgangsregeling. Zo hebben ondernemers voldoende tijd om zich voor te bereiden. Doe de kentekencheck of bekijk de toegangsregels op de website opwegnaarzes.nl. Dan zie je welke datum voor jou geldt. 

Tips van ondernemers

Veel ondernemers stapten al over op elektrisch rijden. Hun 3 belangrijkste tips voor hun collega’s: 

  1. De zone lijkt misschien ver weg, maar is het niet. Oriënteer je op tijd.
  2. Ga na hoeveel laadcapaciteit en trekkracht je nodig hebt.
  3. Bekijk welke subsidies voor jou gelden. Er is veel mogelijk!

Gratis persoonlijk adviesgesprek

Heb jij vragen over de overstap naar emissievrij? Heel begrijpelijk! Wij helpen je daarom graag met een gratis en persoonlijk adviesgesprek. Al meer dan 300 Tilburgse ondernemers hebben zo'n adviesgesprek aangevraagd.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Dit mag je verwachten tijdens een adviesgesprek:

Adviseur Ivo Santegoets

Hoe elektrisch rijden bevalt?

Deze Tilburgse ondernemers hebben er ervaring mee. Ze vertellen je hun verhaal.

Laadpalen

Verspreid door Tilburg vind je openbare laadpalen om jouw bedrijfswagen op te laden. Bekijk de kaart voor de huidige en (mogelijk) toekomstige oplaadlocaties. Je kunt ook gebruikmaken van de website oplaadpunten.nl en diverse smartphone-apps zoals Smoov, InCharge of Oplaadpunten.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Webinar voor ondernemers 10 april

Op woensdag 10 april 2024 organiseerde de gemeente een webinar om ondernemers te informeren over de zero-emissiezone. Tijdens het webinar is de werking van de zero-emissiezone toegelicht, wat dit voor ondernemers betekent en welke opties er zijn.