Financiering voor je VvE

Een Vereniging van Eigenaren kan ook meewerken aan een duurzamer Tilburg. En als jij het klimaat helpt, helpt de gemeente jou. Ontdek manieren waarop de VvE kan verduurzamen. En hoe je de kosten met subsidies en leningen kunt financieren.

Subsidies

Voor VvE’s zijn verschillende subsidies beschikbaar.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met de ISDE voor zakelijke gebruikers kan jouw VvE subsidie krijgen voor het verduurzamen van het appartementencomplex. Wanneer er een zonneboiler of warmtepomp voor het hele pand geplaatst wordt, is deze subsidie mogelijk. Of wanneer je alle woningen wil aansluiten op het warmtenet.

Kijk voor meer informatie en voor het aanvragen van de ISDE op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

Voor energiebesparende maatregelen kun je als VvE ook een SEEH subsidie aanvragen. Dat geldt als je aanpassingen doet voor duurzame energie, zoals zonnepanelen plaatsen. Maar ook voor isolatie, energie-advies of procesbegeleiding bij duurzame maatregelen, kan jouw VvE subsidie aanvragen.

Meer informatie staat op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Tip: wil je zonnepanelen laten plaatsen? Denk dan aan ook een groen dak. Door de verkoelende werking van het groene dak is de opbrengst van zonnepanelen groter wanneer het heel warm is. Je kunt hiervoor subsidie aanvragen op de pagina Subsidie Klimaatbestendig Tilburg op Tilburg.nl.

Subsidie Klimaatbestendig Tilburg

De subsidie Klimaatbestendig Tilburg geldt wanneer je met alle eigenaren besluit een groen dak of regenwaterbergingen te plaatsen, een groene gevel aan te leggen of stenen uit de tuinen te halen. Meer informatie vind je op de pagina Subsidie Klimaatbestendig Tilburg.

Subsidie groene leges

Soms moet je een vergunning aanvragen als je verduurzaamt. Die kosten kun je terugkrijgen van de gemeente Tilburg via de subsidie groene leges. Voor VvE’s is er een apart aanvraagformulier. Meer informatie vind je op de pagina Subsidie Groene leges op Tilburg.nl.

Leningen

Een VvE kan een lening afsluiten om het gebouw duurzamer te maken. Die lening delen de eigenaren samen en zo kan iedereen meebetalen aan de maatregel. VvE's kunnen verschillende leningen aanvragen.

VvE Energiebespaarlening Warmtefonds

Besluiten jullie het pand beter te isoleren, een zonneboiler te plaatsen of zonnepanelen te installeren? Maak dan gebruik van de Energiebespaarlening van het Warmtefonds. Zo kunnen jullie verduurzamen, zonder dat bewoners hun spaargeld moeten gebruiken.

Meer informatie en voorwaarden vind je op de website van het Nationaal Warmtefonds.

Duurzame monumentenlening

Wonen in een monument is prachtig. Maar iets aanpassen aan het pand mag niet zomaar. Misschien worden duurzame maatregelen daarom duurder. Los dat probleem op met de Duurzame Monumentenlening.

Lees hoe dat werkt op de website van Restauratiefonds.

Maatwerklening BNG Duurzaamheidsfonds

Wil je het verduurzamen groots aanpakken? Grootse plannen kosten meer geld. Met de Maatwerklening BNG Duurzaamheidsfonds kunnen zelfs die ideeën worden uitgevoerd. Deze lening is er namelijk voor maatregelen tussen de 100.000 en 2.500.000 euro.

De voorwaarden en hoe je deze lening aanvraagt, vind je op de website van BNG Duurzaamheidsfonds.

Zon op je dak Tilburg

Het zonnepanelen aanbod ’Zon op je dak Tilburg’ is voor huiseigenaren, kleine bedrijven, verenigingen en Vereniging van Eigenaren (VvE) met een woning of accommodatie in de gemeente Tilburg. Daaronder vallen Berkel-Enschot, Biezenmortel, Tilburg en Udenhout.

Met het alles-in-één pakket wordt de VvE volledig ontzorgd. De financiering, offerte, coördinatie van de btw-teruggave, aanleg, 15 jaar monitoring én onderhoud: alles wordt geregeld. De lening heeft een rente van slechts 0,75%. De VvE mag hem in 15 jaar terugbetalen. Het levert direct meer op dan het kost. De VvE kan maximaal 30 zonnepanelen aanschaffen.

Lees meer over de voordelen, voorwaarden en aanmelden op de pagina Zon op je dak op deze website.

Aan de slag met je huis

Deze informatie is onderdeel van 'Aan de slag met je huis'. Met dit programma helpt gemeente Tilburg huiseigenaren op weg naar een duurzamere woning.

Wij vragen jou te verduurzamen, maar de gemeente Tilburg doet dat zelf ook. Lees wat we doen