logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Energieadvies op maat

Isoleren, zonnepanelen plaatsen, een warmtepomp installeren: wat is de juiste oplossing voor jouw woonsituatie? Een energieadvies op maat helpt. 

Energieadvies voor woningeigenaren

Als inwoner van de gemeente Tilburg krijg je subsidie op een onafhankelijk energieadvies. Een professioneel team van energieadviseurs staat voor je klaar met adviezen en tips. Dat kan via de telefoon. Maar bij je thuis afspreken voor een uitgebreider advies kan ook. De adviseur vertelt je wat je het beste kunt doen om jouw woning energiezuiniger te maken en geeft je handige tips.

Bezoek aan huis

Een bezoek van de energieadviseur aan huis kost 25 euro. Samen met de energieadviseur loop je in anderhalf uur door je huis. De adviseur vertelt direct wat jij kunt doen om energie te besparen. Dat zijn grote en kleine maatregelen. Na het bezoek krijg je een rapport met jouw persoonlijke advies en een stappenplan waar jij mee aan de slag kunt.

Maak nu een afspraak

Meer informatie

Optie voor Quirijnstok: duurzaamheidsmakelaar

Voor inwoners van voorbeeldwijk Quirijnstok is er een gratis advies. Duurzaamheidsmakelaar Maaike Wolfs helpt je graag met:

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de pagina Quirijnstok op deze website.

Energiescan voor mkb-bedrijven

Wil je jouw mkb-bedrijf verduurzamen en besparen op het energieverbruik maar weet je niet goed hoe? Vraag dan nu een energiescan aan bij de gemeente via energiescanmkb@tilburg.nl

Met een energiescan wordt in kaart gebracht hoe je in jouw bedrijf energie kunt besparen. Een expert geeft aan welke besparingsmaatregelen op dit moment de meeste impact hebben voor jouw bedrijf. De gemeente vindt het belangrijk dat mkb-ondernemers kunnen verduurzamen en klaar zijn voor de toekomst. Op deze manier helpen we jouw onderneming daarbij.

Let op

Er zijn slechts 40 scans beschikbaar en de eigen bijdrage is 175 euro (de kosten zijn normaal 2000 euro).

Energieadvies voor Vereniging van Eigenaren

Samen met mede-eigenaren in je appartementencomplex kun je ook verduurzamen. Weet je niet goed waar te beginnen? Je kunt als VvE energieadvies krijgen. Daar kun je zelfs subsidie voor aanvragen. Net als voor de oplossingen die je vervolgens doet. Alles daarover vind je op de pagina Financiering voor je VvE op deze website.

VvE Transitiecentrum Brabant 

Speciaal voor VvE’s die vragen hebben over energiebesparing en andere zaken over verduurzamen is er het VvE Transitiecentrum Brabant (VTBC). Het transitiecentrum is telefonisch bereikbaar via 085 23 77 444.

Energiecoach met een gratis bespaarbox

Met een gratis energiebespaarbox die je van de gemeente Tilburg kunt krijgen, bespaar je direct energie. Dat is goed voor je portemonnee en woonplezier. Je helpt ook het klimaat. Een energiecoach komt de box met energiebesparende producten bij je thuisbrengen. Denk aan een ledlamp en tochtstrip. Je krijgt handige tips en uitleg over het juiste gebruik van de producten. Dit kun je daarna gelijk toepassen met de spullen uit de box. Na afloop krijg je een adviesrapport toegestuurd.

Meld je aan

Meld je aan voor een energiebox mét advies van een energiecoach op de website van Energiebox.

Ervaringsverhalen uit de stad

Een huis met een verhaal: dat is de jarendertigwoning in de Korvel van Bastiaan en zijn vriendin. Ze vonden het erg fijn dat de energieadviseur meedacht over de mogelijkheden in hun woning: ‘’De adviseur heeft het hele plaatje geschetst over welke duurzame maatregelen voordelig zijn.'' 

Lees hun hele verhaal in het artikel!

Bij de verduurzaming van een huis komt heel wat kijken. Er zijn zoveel keuzes die je kunt maken dat het soms lastig is om knopen door te hakken. Daar liep Angelique ook tegenaan. Het advies van de energieadviseur hielp haar bij het maken van de juiste beslissingen.

Lees haar hele verhaal in het artikel!

Stefan werkt veel vanuit huis. Wat is er dan fijner dan een goed geïsoleerde woning waarin het aangenaam werken en leven is? Hoewel Stefan al goed op de hoogte was van duurzame maatregelen, wilde hij toch schakelen met een energieadviseur. ‘’Dat was een goede zet.'' 

Lees zijn hele verhaal in het artikel!

Met de winter in het vooruitzicht (en de hoge gasprijzen) zochten Harrie en Wilma uit de wijk Fatima een energieadviseur. De afspraak met energieadviseur Huub was snel gemaakt. Benieuwd hoeveel Harrie en Wilma gaan besparen op hun energierekening? 

Lees hun hele verhaal in het artikel!