Energieadvies op maat

Isoleren, zonnepanelen plaatsen, een warmtepomp installeren: wat is de juiste oplossing voor jouw woonsituatie? Een energieadvies op maat helpt. 

Vraag energieadvies aan voor jouw woning

Afspraak maken

Energieadvies voor woningeigenaren

Als inwoner van de gemeente Tilburg krijg je subsidie op een onafhankelijk energieadvies. Een professioneel team van energieadviseurs staat voor je klaar met adviezen en tips. Dat kan via de telefoon. Maar bij je thuis afspreken voor een uitgebreider advies kan ook. De adviseur vertelt je wat je het beste kunt doen om jouw woning energiezuiniger te maken en geeft je handige tips.

Via de aanmeldknop kun je het energieadvies op maat aanvragen. Of bel 088 00 62 013 (ma t/m vr van 13.00 - 17.00 uur).

Optie 1: kort energieadvies

Een gratis advies ter waarde van 30 euro. Bel met jouw vraag naar 088 00 62 013. Dat kan op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Je kunt je vraag ook mailen via het contactformulier. Binnen 24 uur heb jij een reactie.

Optie 2: bezoek aan huis

Een bezoek van de energieadviseur aan huis tijdelijk voor 25 euro (in plaats van 65 euro), ter waarde van 210 euro. Samen met de energieadviseur loop je door je huis. De adviseur vertelt direct wat jij kunt doen om energie te besparen. Dat zijn grote en kleine maatregelen. Na het bezoek krijg je een rapport met jouw persoonlijke advies en een stappenplan waar jij mee aan de slag kunt.  

Optie voor Quirijnstok: duurzaamheidsmakelaar

Voor inwoners van voorbeeldwijk Quirijnstok is er een gratis advies, ter waarde van 210 euro. Duurzaamheidsmakelaar Maaike Wolfs helpt je graag met:

  • Een gratis energieadvies op maat voor jouw woning
  • Verwijzing naar buurtgenoten die hun ervaringen met jou willen delen
  • Ondersteuning bij subsidies en het zoeken naar de juiste leveranciers

Energiecoach met een gratis bespaarbox

Met een gratis energiebespaarbox die je van de gemeente Tilburg kunt krijgen, bespaar je direct energie. Dat is goed voor je portemonnee en woonplezier. Je helpt ook het klimaat. Een energiecoach komt de box met energiebesparende producten bij je thuisbrengen. Denk aan een ledlamp en tochtstrip. Je krijgt handige tips en uitleg over het juiste gebruik van de producten. Dit kun je daarna gelijk toepassen met de spullen uit de box. 

Heb jij van de gemeente of je woningcorporatie een brief gekregen over dit project? Alleen dan kun je je aanmelden hiervoor.

Energieadvies voor Vereniging van Eigenaren

Samen met mede-eigenaren in je appartementencomplex kun je ook verduurzamen. Weet je niet goed waar te beginnen? Je kunt als VvE energieadvies krijgen. Daar kun je zelfs subsidie voor aanvragen. Net als voor de oplossingen die je vervolgens doet. Alles daarover vind je op de pagina Financiering voor je VvE op deze website.

VvE Transitiecentrum Brabant 

Speciaal voor VvE’s die vragen hebben over energiebesparing en andere zaken over verduurzamen is er het VvE Transitiecentrum Brabant (VTBC). Het transitiecentrum is telefonisch bereikbaar via 085 23 77 444.

Vraag energieadvies aan voor je monument

Vul het formulier voor monumenten in

Energieadvies voor monumenteigenaren

Ben je eigenaar van een monument? En ben je benieuwd naar de duurzame kansen voor jouw monument? De gemeente Tilburg biedt 10 energiescans van Duurzaam Monument adviseurs (DuMo) aan. De eigen bijdrage voor deze uitgebreide scan is door subsidie van de gemeente 500 euro in plaats van 1100 euro. Ook is het mogelijk om als monumenteigenaar begeleiding te krijgen voor de uitvoering van duurzame maatregelen. 

Wat houdt het in?

De energiescans en uitvoerbegeleiding wordt uitgevoerd door adviesbureau De Groene Grachten. Zij hebben 10 jaar ervaring met het verduurzamen van monumenten. Ook helpen ze bij de uitvoering van de duurzame stappen. Voor de energiescan komt er een adviseur bij je langs. Er wordt rekening gehouden met de kenmerken van het pand en jouw wensen. Je ontvangt een overzichtelijk adviesrapport met duurzame kansen. Ook lees je in dit rapport een overzicht van subsidies.

Ondersteuning uitvoering

10 monumenteigenaren kunnen tegen een korting begeleid worden door een expert. Denk hierbij aan het aanvragen van vergunningen. Of hulp bij het vinden van geschikte uitvoerders.

Snel energie besparen?

Veel mensen denken dat monumenten moeilijk zijn om te verduurzamen. Maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zo zijn er veel eenvoudige manier om energie te besparen. Meer weten? Bezoek de website degroenemenukaart.nl.

Energieadvies voor woningeigenaren

Vind je een energiescan van de Groene Grachten te uitgebreid? Je kunt ook gebruikmaken van een regulier energieadvies voor woningeigenaren. Kijk voor meer informatie en aanmelden onder de kop 'Energieadvies voor woningeigenaren' bovenaan deze pagina.

Zonnecoaches

Wil jij met andere Brabanders samen zonne-energie opwekken, bijvoorbeeld in je wijk, dan kun je hulp krijgen van een zonnecoach. Die onderzoekt waar de zonnepanelen kunnen liggen en hoe jullie allemaal de energie ontvangen. Aanmelden kan via de website van Zonnecoaches Brabant

Deze informatie is onderdeel van 'Aan de slag met je huis'. Met dit programma helpt gemeente Tilburg huiseigenaren op weg naar een duurzamere woning.