Energieadvies op maat

Isoleren, zonnepanelen plaatsen, een warmtepomp installeren: wat is de juiste oplossing voor jouw woonsituatie? Een energieadvies op maat helpt. 

Vraag energieadvies aan voor jouw woning

Energieadvies voor woningeigenaren

Als inwoner van de gemeente Tilburg krijg je subsidie op een onafhankelijk energieadvies. Een professioneel team van energieadviseurs staat voor je klaar met adviezen en tips. Dat kan via de telefoon. Maar bij je thuis afspreken voor een uitgebreider advies kan ook. De adviseur vertelt je wat je het beste kunt doen om jouw woning energiezuiniger te maken en geeft je handige tips.

Via de aanmeldknop kun je het energieadvies op maat aanvragen. Of bel 088 00 62 013 (ma t/m vr van 13.00 - 17.00 uur).

Optie 1: kort energieadvies

Een gratis advies ter waarde van 30 euro. Bel met jouw vraag naar 088 00 62 013. Dat kan op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Je kunt je vraag ook mailen via het contactformulier. Binnen 24 uur heb jij een reactie.

Optie 2: bezoek aan huis

Een bezoek van de energieadviseur aan huis tijdelijk voor 25 euro (in plaats van 65 euro), ter waarde van 210 euro. Samen met de energieadviseur loop je door je huis. De adviseur vertelt direct wat jij kunt doen om energie te besparen. Dat zijn grote en kleine maatregelen. Na het bezoek krijg je een rapport met jouw persoonlijke advies en een stappenplan waar jij mee aan de slag kunt.  

Optie voor Quirijnstok: duurzaamheidsmakelaar

Voor inwoners van voorbeeldwijk Quirijnstok is er een gratis advies, ter waarde van 210 euro. Duurzaamheidsmakelaar Maaike Wolfs helpt je graag met:

  • Een gratis energieadvies op maat voor jouw woning
  • Verwijzing naar buurtgenoten die hun ervaringen met jou willen delen
  • Ondersteuning bij subsidies en het zoeken naar de juiste leveranciers

Energiescan voor mkb-bedrijven

Wil je jouw mkb-bedrijf verduurzamen en besparen op het energieverbruik maar weet je niet goed hoe? Vraag dan nu een energiescan aan bij de gemeente via energiescanmkb@tilburg.nl

Met een energiescan wordt in kaart gebracht hoe je in jouw bedrijf energie kunt besparen. Een expert geeft aan welke besparingsmaatregelen op dit moment de meeste impact hebben voor jouw bedrijf. De gemeente vindt het belangrijk dat mkb-ondernemers kunnen verduurzamen en klaar zijn voor de toekomst. Op deze manier helpen we jouw onderneming daarbij.

Let op

Er zijn slechts 40 scans beschikbaar en de eigen bijdrage is 175 euro (de kosten zijn normaal 2000 euro).

Energiecoach met een gratis bespaarbox

Met een gratis energiebespaarbox die je van de gemeente Tilburg kunt krijgen, bespaar je direct energie. Dat is goed voor je portemonnee en woonplezier. Je helpt ook het klimaat. Een energiecoach komt de box met energiebesparende producten bij je thuisbrengen. Denk aan een ledlamp en tochtstrip. Je krijgt handige tips en uitleg over het juiste gebruik van de producten. Dit kun je daarna gelijk toepassen met de spullen uit de box. 

Heb jij van de gemeente of je woningcorporatie een brief gekregen over dit project? Alleen dan kun je je aanmelden hiervoor.

Energieadvies voor Vereniging van Eigenaren

Samen met mede-eigenaren in je appartementencomplex kun je ook verduurzamen. Weet je niet goed waar te beginnen? Je kunt als VvE energieadvies krijgen. Daar kun je zelfs subsidie voor aanvragen. Net als voor de oplossingen die je vervolgens doet. Alles daarover vind je op de pagina Financiering voor je VvE op deze website.

VvE Transitiecentrum Brabant 

Speciaal voor VvE’s die vragen hebben over energiebesparing en andere zaken over verduurzamen is er het VvE Transitiecentrum Brabant (VTBC). Het transitiecentrum is telefonisch bereikbaar via 085 23 77 444.