Energieadvies op maat

Isoleren, zonnepanelen plaatsen, een warmtepomp installeren: wat is de juiste oplossing voor jouw situatie? Een energieadvies op maat helpt. 

Vraag energieadvies aan
Afspraak maken

Zo krijg je energieadvies op maat

Als inwoner van de gemeente Tilburg krijg je tot april 2022 subsidie op een onafhankelijk energieadvies. Een professioneel team van energieadviseurs staat voor je klaar met adviezen en tips. Dat kan via de telefoon. Maar online of bij je thuis afspreken voor een uitgebreider advies kan ook. De adviseur vertelt je wat je het beste kunt doen om jouw woning energiezuiniger te maken en geeft je handige tips.

Via de aanmeldknop kun je het energieadvies op maat aanvragen. Of bel 088 00 62 013 (ma t/m vr van 13.00 - 17.00 uur).

De mogelijkheden

Optie 1: kort energieadvies

Een gratis advies ter waarde van 30 euro. Bel met jouw vraag naar 088 00 62 013. Dat kan op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Je kunt je vraag ook mailen via het contactformulier. Binnen 24 uur heb jij een reactie.

Optie 2: bezoek aan huis

Een bezoek van de energieadviseur aan huis voor 65 euro, ter waarde van 210 euro. Samen met de energieadviseur loop je door je huis. De adviseur vertelt direct wat jij kunt doen om energie te besparen. Dat zijn grote en kleine maatregelen. Na het bezoek krijg je een rapport met jouw persoonlijke advies en een stappenplan waar jij mee aan de slag kunt.  

Optie 3: online energieadvies

Een online energieadvies voor 20 euro, ter waarde van 90 euro. Wil jij advies speciaal voor jouw woning en energieverbruik? Maak dan een afspraak voor een onlinegesprek. Vooraf vul je alvast wat informatie in. Zo kan de adviseur je nog beter helpen. 

Optie voor Quirijnstok: duurzaamheidsmakelaar

Voor inwoners van voorbeeldwijk Quirijnstok is er een gratis advies, ter waarde van 210 euro. Duurzaamheidsmakelaar Maaike Wolfs helpt je graag met:

  • Een gratis energieadvies op maat voor jouw woning
  • Verwijzing naar buurtgenoten die hun ervaringen met jou willen delen
  • Ondersteuning bij subsidies en het zoeken naar de juiste leveranciers

Energiecoach met een gratis bespaarbox

Met een gratis energiebespaarbox die je van de gemeente Tilburg kunt krijgen, bespaar jedirect energie. Een energiecoach komt de box met handige spullen bij je thuisbrengen en geeft je meteen tips. Je kunt die daarna gelijk toepassen met de spullen uit de box. Zoals een slimme stekkerdoos, waarmee je met één druk op de knop meerdere apparaten kunt uitzetten.

Heb jij een brief gekregen over dit project? Alleen dan kun je je aanmelden hiervoor.

Energieadvies voor Vereniging van Eigenaren

Samen met mede-eigenaren in je appartementencomplex kun je ook verduurzamen. Weet je niet goed waar te beginnen? Je kunt als VvE energieadvies krijgen. Daar kun je zelfs subsidie voor aanvragen. Net als voor de oplossingen die je vervolgens doet. Alles daarover vind je op de pagina Financiering voor je VvE op deze website.

Zonnecoaches

Wil jij met andere Brabanders samen zonne-energie opwekken, bijvoorbeeld in je wijk, dan kun je hulp krijgen van een zonnecoach. Die onderzoekt waar de zonnepanelen kunnen liggen en hoe jullie allemaal de energie ontvangen. Aanmelden kan via de website van Zonnecoaches Brabant

Deze informatie is onderdeel van 'Aan de slag met je huis'. Met dit programma helpt gemeente Tilburg huiseigenaren op weg naar een duurzamere woning.