VvE

De gemeente Tilburg adviseert Verenigingen van Eigenaren (VvE's) graag over het verduurzamen of aardgasvrij maken van het gebouw. Met duurzame maatregelen kan jouw VvE besparen op onderhoudskosten.

Wil je meer informatie over financieringsmogelijkheden?
Ga naar Financiering

De gemeente helpt met

  • Handige stappenplannen, zoals op de website VvE Belang.
  • Financieringsmogelijkheden
  • Mogelijkheden voor energieadvies
  • Subsidie voor klimaatbestendige maatregelen op en rond het gebouw

Besparen op onderhoudskosten

De aanpassingen aan het appartementencomplex zijn niet alleen goed voor het klimaat. Je krijgt er vaak ook meer wooncomfort voor terug. Door verduurzaming stijgt de waarde van de appartementen en dalen de onderhoudskosten voor alle bewoners. Voor een aantal maatregelen zijn subsidies beschikbaar.

Groen dak aanleggen

Je kunt als VvE gezamenlijk een groen dak laten aanleggen. In Tilburg zijn al enkele voorbeelden waar dit is gebeurd, zoals bij een VvE in de Elzenstraat. De gemeente geeft subsidie voor het aanleggen van een groen dak.

VvE Transitiecentrum Brabant

Speciaal voor VvE’s die vragen hebben over energiebesparing en andere zaken over verduurzamen is er het VvE Transitiecentrum Brabant (VTBC). Het transitiecentrum is telefonisch bereikbaar via 085 23 77 444.

De VvE kan ervoor zorgen dat het hele appartementengebouw milieuvriendelijker wordt. Jij als bewoner kan ook in je eigen appartement aan de slag. Alles daarover vind je bij Aan de slag met je huis en tuin op deze website