Hoe staan we ervoor?

De energietransitie is een enorme klus. Waar staan we nu en wat staat op de planning? Het online magazine ‘Energietransitie in Tilburg’ geeft je een overzicht met cijfers en informatie. Over onze ambities, doelen en de voortgang van acties die bijdragen aan een duurzamer Tilburg.

Doelen en ontwikkeling

Doelstelling voor Tilburg is in 2045 zo’n 50% minder energie te verbruiken dan in 2010. En per jaar 2% meer duurzame energie op te wekken voor elektra en warmte. Samen met andere maatregelen, moet de energietransitie bijdragen aan minder CO2-uitstoot. Zodat Tilburg in 2045 klimaatneutraal is.

In het magazine vind je grafieken met de ontwikkeling van energiebesparing, duurzame energie en CO2-uitstoot. Bekijk ook het overzicht van projecten en maatregelen vanuit gemeente Tilburg. Laat je inspireren door de verhalen van Tilburgers over lopende projecten. Verder zijn er cijfers over de gemeentelijke organisatie. En voorbeelden van wat de gemeente doet aan energiebesparing, opwek van duurzame energie en verduurzaming van kantoren en gebouwen. Doe je zelf ook mee?