logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Subsidies en leningen

Voor ondernemers zijn er diverse regelingen en subsidies die kunnen helpen bij het verduurzamen van het bedrijf. Op deze pagina vind je interessante links om je hierbij op weg te helpen. 

Klimaatfonds

De gemeente Tilburg heeft een investeringsfonds van 20 miljoen voor initiatieven die bijdragen aan het realiseren van de klimaatambities van Tilburg. Voor projecten op het gebied van energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie waar een grote financiële investering voor nodig is. Ook ondernemers met een goed idee om de uitstoot van CO2 terug te dringen kunnen hier gebruik van maken. 

•   Ga naar de pagina Klimaatfonds op de website tilburg.nl.

Subsidie Klimaatbestendig Tilburg

De gemeente Tilburg heeft een subsidie voor inwoners en ondernemers voor klimaatbestendige maatregelen. Voor verenigingen van eigenaren, instellingen, bedrijven en woningcorporaties geldt een maximum van 30.000 euro per kadastraal perceel.

Subsidie- en financieringswijzer RVO

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vind je een overzicht van regelingen en subsidies. Op de website is gemakkelijk te filteren om te kijken welke financiële ondersteuning specifiek voor jouw plannen te vinden is. Bijvoorbeeld informatie over de subsidie voor een warmtepomp. 

Belastingdienst

Op de website van de belastingdienst vind je onder andere meer over de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Is sommige gevallen zijn de aanpassingen aftrekbaar en dit levert een financieel voordeel op.