logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Badkamer

Aan de slag met je badkamer: ontdek welke energiezuinige en klimaatbestendige maatregelen je kunt nemen.

Afbeelding van een badkamer met daarop klikpunten om bij meer informatie over een onderwerp te komen.

Afbeelding van een badkamer met daarop klikpunten om bij meer informatie over een onderwerp te komen. Gas besparen Ventileren Raamisolatie Kieren en naden Zuinig met water Muurisolatie Zuinige apparaten Vloerverwarming Vloerisolatie

Gemiddeld gaat 15% warmte verloren via de vloer. Door goede vloerisolatie bespaar je energiekosten en woon je prettiger.

Meer informatie over Vloerisolatie

Zorg dat deuren en ramen recht hangen en voorkom naden. Door tochtstrips te plaatsen en kieren rond kozijnen te vullen, bespaar je energiekosten en woon je prettiger.

Meer informatie over Kieren en naden

Gemiddeld gaat 13% warmte verloren via de ramen. Door hr++ of triple glas bespaar je energiekosten en woon je prettiger. Of start met isolatiefolie.

Meer informatie over Raamisolatie

Zet de thermostaat een graadje lager. 's Nachts en als je weg gaat, kun je de thermostaat zelfs tot 16 graden terugzetten.

Meer informatie over Gas besparen

Kijk naar vloerverwarming als je gaat verbouwen of verhuizen. Het maakt de temperatuur aangenaam en de stap naar een warmtepomp makkelijker.

Meer informatie over Vloerverwarming

Kies een wasmachine met een groen energielabel. Was licht vervuilde kleding op 30 graden en was alleen als de wasmachine vol is.

Meer informatie over Zuinige apparaten

Gemiddeld gaat 25% warmte verloren via de muur. Door goede muurisolatie bespaar je energiekosten en woon je prettiger.

Meer informatie over Muurisolatie

Verspilling tegengaan is makkelijk. Douche korter en zet een timer op maximaal 5 minuten. Installeer ook een waterbesparende douchekop.

Meer informatie over Zuinig met water

Goede ventilatie is van groot belang. Het scheelt energie en woont comfortabeler als de verse lucht die binnenstroomt, op koudere dagen zuinig en slim verwarmd wordt.

Meer informatie over Ventileren

< Terug naar het huis