logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Keuken en woonkamer

Aan de slag met je keuken en woonkamer: ontdek welke energiezuinige en klimaatbestendige maatregelen je kunt nemen.

Afbeelding van een keuken en een woonkamer met daarop klikpunten om bij meer informatie over een onderwerp te komen.

Afbeelding van een keuken en een woonkamer met daarop klikpunten om bij meer informatie over een onderwerp te komen. Raamisolatie Zonwering Ventilatie Elektrisch koken Zuinig met water Zuinige apparaten Vloerverwarming Vloerisolatie Muurisolatie Kieren en naden

Warme zomers in Tilburg worden steeds normaler. Met zonwering houd je het directe zonlicht en de ergste hitte buiten. Liefst heb je geen airco nodig en bespaar je energie.

Meer informatie over Zonwering

Kijk naar vloerverwarming als je gaat verbouwen of verhuizen. Het maakt de temperatuur aangenaam en de stap naar een warmtepomp makkelijker.

Meer informatie over Vloerverwarming

Gemiddeld gaat 13% warmte verloren via de ramen. Door hr++ of triple glas bespaar je energiekosten en woon je prettiger. Of start met isolatiefolie.

Meer informatie over Raamisolatie

Gemiddeld gaat 15% warmte verloren via de vloer. Door goede vloerisolatie bespaar je energiekosten en woon je prettiger.

Meer informatie over Vloerisolatie

Gemiddeld gaat 25% warmte verloren via de muur. Door goede spouw- en muurisolatie bespaar je energiekosten en woon je prettiger.

Meer informatie over Muurisolatie

Als deuren en ramen recht in de opening hangen, voorkom je naden en kieren. Tochtwering bij de brievenbus houd warmte en kou buiten.

Meer informatie over Kieren en naden

Is je koelkast al wat ouder? Dan kun je deze beter vervangen door een koelkast met een groen energielabel. Je verdient de kosten snel terug.

Meer informatie over Zuinige apparaten

Wist je dat het lekkerste drinkwater uit Tilburg komt? Nog meer reden om er zuinig op te zijn. Verspilling tegengaan, is heel makkelijk.

Meer informatie over Zuinig met water

Ga je de keuken vernieuwen? Stap over op elektrisch koken.

Meer informatie over Elektrisch koken

Goede ventilatie is van groot belang. Het scheelt energie en woont comfortabeler als de verse lucht die binnenstroomt, op koudere dagen zuinig en slim verwarmd wordt.

Meer informatie over Ventileren

< Terug naar het huis