logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

De tegeltaxi rijdt ook dit voorjaar weer

12 februari 2024 Nieuws duurzamertilburg

Wil jij je (voor)tuin vergroenen door tegels te vervangen door groen? Om je te helpen, haalt de gemeente Tilburg de tuintegels in april en mei gratis bij je op met de Tegeltaxi. De opgehaalde tegels worden gerecycled en hergebruikt. Groen is veel fijner en beter dan grijs, dus meld je aan voor de Tegeltaxi.

Gratis Tegeltaxi 

Kun je de tegels van je tuin zelf niet (her)gebruiken? De gemeente Tilburg haalt de gewipte tegels in de maanden april en mei gratis op met de Tegeltaxi. Na aanmelding ontvang je begin april een bericht wanneer de Tegeltaxi bij jou langskomt. Let op: het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de Tegeltaxi.

Waarom tegels vervangen voor groen 

Met meer groen in jouw tuin kun je nog meer genieten in de zomer. Vergroening zorgt namelijk voor een koelere tuin. Ook loopt het regenwater hierdoor makkelijker weg. Meer groen is ook een feestje voor de beestjes. Zo zorg je ervoor dat je tuin 'klimaatproof' is. We krijgen steeds vaker te maken met langdurige hitte en heftige regenbuien. 

Idee├źn voor gewipte tegels 

Wist je dat je de tegels die je verwijdert ook kunt hergebruiken? Je kunt er bijvoorbeeld een tafeltje van maken voor in jouw tuin, of een rand langs een bloemenperk. Ook kun je de tegels gebruiken om er een insectenhotel van te maken. 

NK Tegelwippen 

De gemeente Tilburg doet ook dit jaar weer mee met het NK Tegelwippen. Het NK Tegelwippen start op 21 maart en loopt tot 31 oktober. Heb je je aangemeld voor de Tegeltaxi? Geef het aantal door jou gewipte tegels dan door vanaf 21 maart 2024 via de site nk-tegelwippen.nl. Elke tegel die wordt vervangen door groen telt.