logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Eerste zonnepanelen ‘Zon op je dak Tilburg’ geplaatst

25 april 2021 Duurzaam Alle Thuis Klimaat Energie

Op 23 april kreeg een eerste woning zonnepanelen vanuit ‘Zon op je dak Tilburg’. Dit gemeenteproject maakt zonnepanelen haalbaar en betaalbaar voor een brede groep Tilburgers. Het project ging begin 2021 succesvol van start; er zijn al ruim 400 aanmeldingen.

De eerste zonnepanelen van Zon op je dak

(Foto Raldo Neven)

Tijdens de installatie werden de eerste deelnemers in het zonnetje gezet.

Felicitatie

Wethouder Oscar Dusschooten (Energietransitie bebouwde omgeving) feliciteerde familie Goorhuis met hun aanwinst: “De inzet is dat in 2021 en 2022 in de hele gemeente nog zo’n 2000 daken volgen. Dat scheelt onze inwoners geld én draagt bij aan een beter milieu.”

‘Zon op je dak’ loopt in 2021 en 2022. Het is onderdeel van het gemeentelijke energiebespa­ringsprogramma ‘Aan de slag met je huis’. Met veel andere gemeenten in Nederland werkt Tilburg aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. De overstap naar duurzame (zonne‑)energie draagt daar aan bij.

Samenwerking met Hoppenbrouwers

“Met ‘Zon op je dak’ kunnen al onze inwoners, ook degenen die het niet breed hebben, zonnepanelen aanschaffen,“ stelt wethouder Oscar Dusschooten. De gemeente Tilburg regelt alles in nauwe samenwerking met Hoppenbrouwers. Directeur Henny de Haas van Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout: ‘’Met onze jarenlange ervaring zorgen wij voor een goed advies en passende installatie voor ieder huis of pand. We zijn blij dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere gemeente.” Het opwekken van zonne-energie op daken is hard nodig. Het is een belangrijke stap in het verduurzamen van energie. 

Meer informatie en financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van je woning, vind je op de pagina Zon op je dak op deze website.

  • Bezoek de pagina Zon op je dak