logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Energiebesparende producten voor klanten Voedselbank

20 januari 2023

Huishoudens die klant zijn van de Voedselbank kregen onlangs een doos met energiebesparende producten. In de doos o.a. LED-lampen en radiatorfolie. Met deze producten kunnen inwoners energie besparen en betalen ze minder aan energie.

Wethouder Yusuf Çelik deelt energiebesparende producten uit

800 huishoudens zijn op dit moment klant van de Voedselbank. De gemeente stelt de energieboxen beschikbaar om inwoners te helpen energie te besparen.

Tips en financiële hulp

Maak je je zorgen over de hoge energieprijzen en wil je energie besparen? Kijk dan op pagina 'energie bespaartips' op deze site wat je zelf kunt doen. Op deze pagina staan tips die weinig of geen geld kosten en die je energierekening flink lager kunnen maken.

Heb je moeite om jouw energierekening (of een andere rekening) te betalen? En wil je weten waar we jou bij kunnen helpen? Kijk dan op de pagina 'energie' op werkeninkomentilburg.nl of mail naar geldzorgen@tilburg.nl. De gemeente helpt je graag.

Lokale ondersteuning

Wethouder Yusuf Çelik (verduurzaming en energietransitie gebouwde omgeving) hielp de vrijwilligers van de Voedselbank bij het uitdelen van de pakketten: ‘’We willen dat al onze inwoners kunnen profiteren van duurzame en comfortabele, goed geïsoleerde huizen en van schone energie. De hoge energieprijzen motiveren ons om extra in te zetten op het tegengaan van (energie)armoede. Het gaat er om duurzame maatregelen laagdrempelig en bereikbaar te maken voor mensen met een smallere beurs. Naast de regelingen en toeslagen die er zijn, kijken we hoe we lokaal kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld door het uitdelen van energiebesparende producten.’’