logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Hoppenbrouwers partner zonnepanelen- project Tilburg

27 oktober 2020 Homepage

Zon op je dak Tilburg is een nieuw initiatief waarbij de aanschaf van zonnepanelen mogelijk wordt voor een brede groep Tilburgers. De gemeente had hiervoor een aanbesteding uitgeschreven.

Die is gewonnen door Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout. De gemeente gaat een samenwerking met het bedrijf aan voor 2 jaar aanleg en 15 jaar onderhoud. Het project start in december 2020.

Gunstig aanbod

De voorbereidingen voor de uitvoering beginnen in november. Bijzonder aan Zonopjedak Tilburg is het gunstige aanbod van zonnepanelen, inclusief service. Deelnemers krijgen een totaalpakket met de financiering, aanleg en 15 jaar lang onderhoud van een zonnepanelen┬Činstallatie voor hun dak. Het project is bedoeld voor huiseigenaren, kleine bedrijven, verenigingen en Verenigingen van Eigenaren.

Wethouder Oscar Dusschooten is blij met de uitkomst van de aanbesteding voor Zonopjedak Tilburg: "Met ons aanbod kunnen alle Tilburgers, ook degenen die het niet breed hebben, zonder zorgen zonnepanelen aanschaffen. Het totaalpakket biedt veel comfort bij de soms ingewikkelde stappen en financi├źle hobbels. Dat een lokaal gezicht als Hoppenbrouwers nu tekent voor de aanleg en het onderhoud, zal veel mensen deugd doen." Directeur Henny de Haas van Hoppenbrouwers vult aan: "We beseffen ons hoe techniek kan helpen om duurzame oplossingen te vinden. We zijn dan ook blij dat we samen met de gemeente aan dit zonnepanelenproject kunnen werken. Zo dragen we bij aan een duurzamer Tilburg."

Naar een duurzamer Tilburg

Zonopjedak Tilburg maakt deel uit van duurzame projecten onder de vlag van 'Aan de slag met je huis'. Samen met andere gemeenten in Nederland werkt Tilburg aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. De overstap naar duurzame energie draagt daaraan bij. Het zonnepanelen-project loopt 2 jaar. De werving van deelnemers start in december 2020. Tijdens de campagne zullen (digitale) informatiebijeenkomsten worden georganiseerd.

Houd me op de hoogte

Wil je vrijblijvend op de hoogte gehouden worden en een bericht ontvangen wanneer de inschrijving is geopend? Stuur dan een e-mail met als onderwerp Zon op je dak. Vermeld in de e-mail je naam, adres en telefoonnummer. Er wordt contact opgenomen zodra het mogelijk is om in te schrijven.