logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Hulp bij verduurzamen maatschappelijk vastgoed 

27 oktober 2023 Nieuws duurzaam Nieuws duurzamertilburg

Is jouw organisatie eigenaar van maatschappelijk vastgoed in Tilburg? Dan kun je gratis hulp krijgen bij het verduurzamen van je gebouw. Je kunt hiervoor terecht bij het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed van de provincie. Dit loket geeft inzicht in de duurzame kansen van het gebouw en hoe je die maatregelen kunt betalen.

Zo laat een mogelijke energiescan van het gebouw bijvoorbeeld zien hoe je met grote en kleine maatregelen kunt besparen op energiekosten. 

Gratis hulp 

Tilburg telt veel maatschappelijk vastgoed. Van religieuze instellingen tot buurthuizen en van sportverenigingen tot scholen. De eigenaren kunnen en willen vaak wel verduurzamen, maar het is niet altijd makkelijk. Wat is er mogelijk? Hoe pak je dit aan? Voor het antwoord op deze vragen is er het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed van de provincie. Deze gratis hulp van de provincie was er eerst alleen voor de kleine gemeenten. Maar sinds kort kunnen ook Tilburgse vastgoedeigenaren hier terecht. 

Hoe werkt het? 

Een duurzaamheidscoach van het loket beoordeelt of het gebouw geschikt is voor deelname en neemt contact met je op. Hierna volgt een intakegesprek. Daarin wordt bepaald welke duurzame maatregelen nodig zijn en welke hulp het loket kan bieden. Als de wensen en mogelijkheden overeenkomen, doet de coach een voorstel. Gaat jouw organisatie akkoord met dit voorstel? Dan onderteken je een intentieovereenkomst om gegevens te verstrekken en wordt het verduurzamingsadvies voor het gebouw opgesteld. Als je organisatie meerdere gebouwen bezit, worden er maximaal 3 meegenomen in het advies. 

Aanvraag afgewezen?   

Voldoet jouw maatschappelijke organisatie of vereniging niet aan de voorwaarden van het provinciale loket? Dan kun je bij de gemeente Tilburg een eenmalige subsidie aanvragen voor een energiescan.