logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Kantoorgebouwen vanaf 1 januari 2023 verplicht energielabel C of beter

12 mei 2022

Vanaf 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw dat groter is dan 100 m² minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw niet aan de regels, dan mag je het vanaf 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken.

Aan de slag

De datum waarop Tilburgse kantoorgebouwen aan deze regel moeten voldoen komt snel dichterbij. Daarom is het slim nu te controleren of uw kantoor voldoet aan de eisen. Vaak kun je met een aantal kleine energiebesparende maatregelen al het verschil maken. Dit is goed voor het klimaat en je bespaart op de energierekening.

Heeft jouw kantoorgebouw al een energielabel A, B of C? Dan mag je het gebouw vanaf 1 januari 2023 gewoon als kantoor blijven gebruiken. Heeft jouw kantoorgebouw nog geen energielabel of een energielabel D, E, F of G? Dan is het belangrijk om hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan. Je moet namelijk al op 1 januari 2023 een energielabel A, B of C hebben. 

Meer informatie

Ga voor meer informatie en uitleg over deze regel naar de pagina Kantoorgebouwen verplicht energielabel C op deze website.