logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Laatste week: schrijf je in voor isolatieactie

22 januari 2024 Nieuws duurzamertilburg

Tot en met woensdag 31 januari loopt de isolatieactie. De gemeente vindt het belangrijk dat alle woningeigenaren hun woning zorgeloos kunnen isoleren. Ook inwoners die zelf de isolatiekosten lastig kunnen betalen. Daarom is er naast de isolatieactie ook een subsidieregeling. De subsidieregeling loopt het hele jaar door.

Isolatieactie 

De isolatieactie loopt nog één week, tot en met 31 januari 2024. Iedere woningeigenaar kan zich hiervoor inschrijven. De gemeente organiseert de actie in samenwerking met Winst uit je woning. Deelnemers aan de actie worden begeleid en ontzorgd in het proces naar het isoleren van de woning. Dit scheelt tijd en uitzoekwerk. Je kunt kiezen uit dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en/of isolatieglas. Meer informatie? Kijk op www.duurzamertilburg.nl/isoleren 

Voor wie is de subsidie?

Alle woningeigenaren die in aanmerking komen voor de isolatieactie en de subsidie ontvingen eind november een brief. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de waarde van de woning én het inkomen. De subsidieregeling is voor woningeigenaren met een slecht geïsoleerde woning onder een WOZ-waarde van € 429.300 (vastgestelde Nationale Hypotheek Grens). Inwoners met een laag inkomen krijgen de meeste subsidie. De subsidie is geldig tot eind 2024. Meer informatie? Kijk op de subsidiepagina op tilburg.nl.

  • Deze gemeentelijke subsidie is ook te gebruiken in combinatie met de landelijke subsidies, zoals de ISDE-regeling voor isolatiemaatregelen. Winst uit je woning helpt bij de aanvraag van subsidies.

Energieadvies  

Wil je aan de slag met het verduurzamen van jouw woning en weet je niet waar te beginnen? Vraag dan Energieadvies op maat aan. Een energieadviseur komt bij je thuis en vertelt direct wat je kunt doen om energie te besparen. Dat zijn grote én kleine maatregelen. Na het bezoek krijg je een rapport met jouw persoonlijke advies en een stappenplan waar je mee aan de slag kunt.

Ben je huurder en wil je aan de slag met energiebesparing? Kijk dan op de website van Energiebox.