Nieuws

Meld je aan voor de zonnepanelenactie

17 mei 2023 Nieuws duurzamertilburg

Ligt je dak er ook zo kaal bij? En wil je je steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan passen op dat dak toch wel een aantal zonnepanelen? Je draagt niet alleen bij aan een beter milieu. Je bespaart ook tussen de 400 en 1.000 euro energiekosten per jaar. Interesse? Dan is de zonnepanelenactie van de gemeente samen met de organisatie 'Winst uit je woning' wellicht iets voor jou.

Zonnepanelen op het dak van een huis

Ben je woningeigenaar en wil je zonnepanelen? Waarschijnlijk heb je de brief ontvangen met meer informatie over de zonnepanelenactie. De gemeente organiseert deze actie in samenwerking met de organisatie ‘Winst uit je woning’.  

Bespaar energie(kosten) met zonnepanelen

Je wekt zelf groene energie op met zonnepanelen. Daardoor bespaar je tussen de 400 en 1.000 euro per jaar. Dit is afhankelijk van het aantal panelen en de ligging. Het duurt tussen de 5 en 9 jaar voordat je de kosten van de zonnepanelen terugverdient. Zonnepanelen gaan ruim 25 jaar mee. Je hebt er dus lang plezier van. Je kunt meedoen met de actie als je minimaal 6 zonnepanelen afneemt. Wist je dat je sinds 2023 geen belasting meer betaalt over zonnepanelen? De prijs voor 6 panelen begint al bij 4.500 euro.    

De voordelen van de zonnepanelenactie

Winst uit je woning begeleidt je in het hele proces. Dat scheelt je tijd en uitzoekwerk! De voordelen van meedoen aan de zonnepanelen via Winst uit je woning:

  • Je hoeft zelf niet meer op zoek naar een aanbod. Winst uit je woning kiest jouw zonnepaneleninstallateur. Dit doen zij op basis van strenge eisen op gebied van kwaliteit, service en garantie.
  • Je krijgt een vrijblijvende offerte op maat met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.
  • Winst uit je woning is een betrouwbare partij met veel ervaring: zij organiseren al sinds 2010 zonnepanelenacties samen met zo’n 100 gemeenten.
  • Al ruim 170.000 mensen deden mee. Zij beoordelen de acties gemiddeld met een 8.
  • Voor al je vragen kun je terecht bij Winst uit je woning, zij zijn het aanspreekpunt.

Doe je mee?

Je kunt je tot en met 16 juli 2023 vrijblijvend inschrijven voor de zonnepanelenactie via de website van Winst uit je woning.

De zonnepanelen betalen via een duurzame lening

Om de zonnepanelen te betalen kun je verschillende gunstige leningen afsluiten. Dit zijn de Stimuleringslening en Verzilverlening van de gemeente of de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. In bepaalde gevallen is zelfs een 0% rente lening mogelijk. Dat betekent dat het geen extra geld kost om het bedrag dat je nodig hebt voor de zonnepanelen te lenen. Meer informatie over de leningen vind je op de pagina 'Financiering voor je huis' op deze website.

Meer informatie

Meer informatie of heb je nog vragen over de zonnepanelenactie? Bezoek dan de website van Winst uit je woning of sluit aan bij de online informatieavond op dinsdag 30 mei om 19:00 uur. Aanmelden en meer info over die avond op de site van Winst uit je woning.