Tilburg: een gemeente waar wonen, werken en ontspannen altijd een plezier is. Wie wil dat nou niet? Om dit te realiseren, zet Tilburg zich in voor een schonere en duurzamere toekomst. We omarmen schone wind- en zonne-energie en verminderen ons grondstofgebruik drastisch. Dat scheelt aanzienlijk veel ongezonde uitstoot van broeikasgassen. Bovendien vergroenen we onze omgeving zoveel mogelijk. Ons doel? Een klimaatneutraal Tilburg in 2050.
Wat heeft de Kamelenrace te maken met biologisch afbreekbare olie? Alles! Dat blijkt al snel uit het verhaal van kermisexploitant Joop Oudsen. Hij zorgt er niet alleen voor dat zijn attracties er tiptop uitzien. Het mag ook zo duurzaam mogelijk zijn. “Onze kamelen stoten in ieder geval geen CO2 uit”, lacht hij.
Ondernemers kunnen bij de gemeente Tilburg subsidie aanvragen voor duurzame terrasverwarming. Per aanvraag is de subsidie maximaal 50% van de gemaakte kosten, tot maximaal 1.500 euro per onderneming.
Tweedehands is een belangrijk gegeven voor Gert Gering. Een fanatiek verzamelaar van vinyl. Hij struint de tweedehands zaken en rommelmarkten in Tilburg regelmatig af op zoek naar een ontbrekend pareltje in zijn collectie. Maar ook op andere vlakken is tweedehands belangrijk voor hem. Hij heeft veel tweedehands meubels staan in zijn huis en wil ooit nog een tweedehands elektrische auto kopen. Gert is niet zo van het 'weggooien'.
Tilburg is een van de steden waar een zero-emissiezone komt voor bestel- en vrachtwagens. In dit deel van Tilburg mogen in de toekomst geen bedrijfsvoertuigen rijden die schadelijke stoffen uitstoten.
Op vrijdag 5 juli is bij het Brabants Afval Team (BAT), onderdeel van de gemeente Tilburg, het grootste laadplein voor elektrische afvalverwerkingsvoertuigen in Nederland geopend. Dit laadplein is in eerste instantie bedoeld voor de inzamelwagens van het BAT, maar andere ondernemers kunnen er ook gebruik van maken. Wethouder Maarten van Asten (Afval) opende het laadplein. Het is het eerste laadplein in Nederland dat op deze schaal door een gemeente is aangelegd.
Er zijn brieven verstuurd vanuit het bedrijf Zonneplan over het Thuisbatterij-project Tilburg. In deze brief wordt de indruk gewekt dat deze actie een samenwerking is met de gemeente. Dat is niet het geval. De gemeente werkt niet aan dit project mee.
Ga je alleen of samen met je buren tegels wippen in je (voor)tuin of in je straat? En ga je in plaats daarvan groen planten? Dan haalt de gemeente Tilburg de tegels gratis bij je op met de Tilburgse Tegeltaxi. De ophaalrondes zijn in oktober en november.
Tilburg Fietst presenteert met trots de derde editie van de Tilburgse Fietskermis. De fiets als vervoermiddel in Tilburg staat dan in de schijnwerpers. Het evenement is op het Pieter Vreedeplein op zaterdag 29 juni van 11 tot 17 uur. Het is een goede opwarmer voor de grootste kermis van de Benelux.
Nederland kleurt deze zomer weer helemaal oranje. Wist je dat veel verpakkingen die je thuis gebruikt in de oranje container mogen als ze leeg zijn? Die plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken noemen we kortweg PMD-afval.
Deze browser wordt niet meer ondersteund.
Een recente versie van Microsoft Edge, Chrome of Firefox.