logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Doe jij mee aan de Week van de Circulaire Economie van 11 t/m 16 maart?

De Week van de Circulaire Economie is het grootste landelijke inspiratie- en netwerkevenement voor en door (beginnende) circulaire ondernemers en inwoners. Het is een week vol talks, rondleidingen, excursies en workshops door heel het land. Ook in Tilburg organiseren we deze week diverse activiteiten rondom circulariteit.  

Dinsdag - TRANSITION TUESDAY TILBURG 

Luister jij geregeld een podcast? Dan is dit iets voor jou! In samenwerking met Midpoint Brabant wordt de podcast ‘Transition Tuesday Tilburg’ opgenomen. Er komen sprekers uit diverse sectoren aan het woord, zoals onderwijs, overheidsinstellingen en ondernemers. Zij gaan in op verschillende vragen die spelen rondom het onderwerp circulariteit. Op de website van Midpoint Brabant lees je hier meer over en vind je een link naar de podcast.  

Donderdag - NATIONALE CONFERENTIE EN UITREIKING AWARD CIRCULAIRE IMPACTMAKER 

Van goed begin naar booming business! De jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire Economie vindt plaats in Nijmegen. Je kunt inhoudelijke sessies volgen over verschillende circulaire onderwerpen. Er zijn twee rondes met deelsessies en tafelsessies. Hiervoor zijn nog plekken beschikbaar. Per ronde kun je aan 1 deelsessie of tafelsessie deelnemen. Geef je voorkeur aan via het registratieformulier. 

VERKIEZING IMPACTAWARD 

Ieder kwartaal verkiest de gemeente samen met Citymarketing Tilburg een onderneming die zich onderscheidt op het gebied van innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Deze donderdag brengt wethouder Bas van der Pol de award naar een duurzaam én circulair bedrijf. Houd deze Linkedin-pagina in de gaten voor de bekendmaking.   

Donderdag - HAP OP DE TRAP 

Ontdek de smaak van circulariteit! Kom naar het evenement 'Hap op de Trap' op donderdagavond 14 maart om 19:00 uur in de Bibliotheek de LocHal! Onder het genot van bijzondere, smaakvolle hapjes van studenten van de Rooi Pannen, neemt Jetske Thielen ons mee in de circulaire samenleving en hoe je met kleine handelingen het verschil kunt maken. Ook Tilburgse initiatiefnemers van Tweedehands het Festival, de Circulaire Kroonluchter, de Zuiderzwam, Yuverta en meer delen hun inspirerende verhalen.     

Reserveer vóór 12 maart gratis een plekje via deze link. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. 

Vrijdag - ONDERNEMERSTAFEL 

Ben je ondernemer in de sector textiel, food of bouw? Van 14.30 tot 17.00 organiseren we in samenwerking met Midpoint Brabant drie ondernemerstafels voor deze sectoren in Station88. We horen graag welke knelpunten en kansen je als ondernemer ervaart bij circulair ondernemen en wat je zou kunnen helpen. Ga in gesprek met andere ondernemers en wethouder Bas van der Pol. Klinkt dit interessant en ben je graag aanwezig? Meld je dan aan via deze link

Zaterdag - BAT OP HET PIETER VREEDEPLEIN 

Altijd al in een vuilniswagen willen zitten? Of kids die fan zijn van onze vuilnishelden? Op zaterdag staat het Brabants Afval Team (BAT) van 13.00 tot 17.00 met een wagen op het Pieter Vreedeplein. Afvalcoaches geven ter plekke info over afvalscheiding. Prospects at Work stelt spullen tentoon gemaakt van afval(hout) dat bij de Milieustraat is ingeleverd. Ben jij nieuwsgierig? En wil je meer horen over wat de taken van een BAT medewerker inhouden? Dan zien we je graag zaterdagmiddag 16 maart op het Pieter Vreedeplein! 

Week erop: 22 t/m 24 maart  

Op de week van de circulaire economie volgt Tweedehands het Festival! Een driedaags programma in de hele gemeente Tilburg. Een waar vintage feest met tweedehands kleding, meubels, interessante workshops en nog veel meer. De gemeente ondersteunt dit festival vanuit het Klimaatfonds en met een evenementensubsidie. Echt de moeite waard.

Stap voor stap werken we samen aan een duurzamer Tilburg. 

Verhalen uit de stad

Kelly van den Bosch en Marleen van Beers zetten de tweedehands sector graag in de spotlights. Dat doen ze met Tweedehands Het Festival. De eerste editie in 2023 was een heel groot succes. Meer dan 45 activiteiten, verspreid over meer dan 30 locaties in Tilburg. Van workshops tot modeshows en van marktjes tot pop-up winkels. In 2024 komt er zeker een vervolg.

Lees hier hun verhaal

Als geen ander weet Reintje Mentink precies de weg naar de leukste, tweedehands aankopen. Ze is niet alleen op zoek naar mooie, nieuwe aanwinsten. Ze weet ook anderen blij te maken met haar spullen die ze niet meer draagt. Vorig jaar had ze zelfs een heuse winkel voor 1 dag.  

Lees hier haar verhaal