Kruidenbuurt

Er gebeurt veel in de Kruidenbuurt. Woningcorporaties WonenBreburg en TBV Wonen maken de huurhuizen energiezuiniger en halen ze van het aardgas af. De gemeente Tilburg kijkt of we dat ook voor de koophuizen kunnen doen. Ook zorgen we ervoor dat de algemene ruimte, de straten, parken en verlichting zo duurzaam mogelijk zijn. Dat is noodzakelijk om hier ook in de toekomst fijn te kunnen blijven wonen.

De eerste concrete stap die woningeigenaren kunnen doen om hun woning energiezuiniger te maken is isoleren. Goed ge├»soleerde huizen hoeven we namelijk minder te verwarmen. En isoleren levert meteen op. Een goed ge├»soleerd huis zorgt voor meer wooncomfort, een lagere energierekening en je draagt direct bij aan het klimaat door minder CO2 uitstoot. 

Voorbereiding subsidieaanbod Kruidenbuurt

De gemeente is druk bezig met energiebesparing in de stad. Samen met inwoners in verschillende wijken kijken we hoe we hierin stappen kunnen zetten en het aardgas uit de woningen kunnen krijgen. Ook in de Kruidenbuurt zijn we aan de slag. De gemeente wil subsidie gaan geven voor maatregelen om de woning verder te isoleren naar energielabel B. 

Aanwezig in de wijk

Op 30 augustus 2022 hebben we een eerste kennismakingsronde gemaakt door de Kruidenbuurt. We hebben toen met een aantal eigenaren gesproken over wat er leeft in de wijk, wat mensen belangrijk vinden als het gaat om het onderhoud van hun woning en hoe de gemeente kan ondersteunen bij het energiezuiniger maken van de woning. Zouden de koopwoningen bijvoorbeeld ook over kunnen gaan op elektrisch koken en verwarmen van het warm tapwater? 

Meer informatie

Loop eens binnen op het spreekuur van de gemeente in het buurthuis Reinevaer aan de Reinevaarstraat 55. Het inloopspreekuur is op maandag van 15:00 tot 17:00 uur.