logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Ontdek de stadsnatuur tijdens een wandeling met ecologen

23 oktober 2023 Alle Klimaat Nieuws duurzamertilburg

Wist je dat je naast Stadsbos013 en het mooie buitengebied van Tilburg ook door de stad een groene route kunt lopen? Ontdek de vele vormen van stadsnatuur! Dat kan tijdens een wandeling met stadsecologen Mischa Cillissen en Rob van Dijk.

Dieren en planten in de stad

Mischa en Rob vertellen je alles over de (soms verborgen) dieren en planten in de stad. Zo kom je meer te weten over de groene plekken in de binnenstad en de rol die inwoners, (landschaps)architecten, vormgevers en kunstenaars hierin spelen.

Wanneer? 

Woensdagmiddag 1 november van 15:00 tot 17:00 uur.

Aanmelden

Wandel je ook mee met Mischa en Rob? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar natuur_groen@tilburg.nl. Vermeld in die mail je naam en met hoeveel mensen je komt. Na aanmelding krijg je een bevestiging met meer informatie, zoals de locatie van vertrek. Er is plaats voor 40 wandelaars.  

Stadsnatuur routekaart

Samen met Kunstloc Brabant ontwikkelde de gemeente Tilburg de stadsnatuurroutekaart. Daarop lees je meer over de groene plekken op de route. We nodigen je uit om mee te denken over meer stadsnatuur op plekken waar nog weinig groen is. De kaart bekijken of meer lezen? Ga naar de pagina Stadsnatuurroute op deze website