logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Ook zonnepanelen? De gemeente helpt

15 september 2021 Duurzaam Alle Vereniging Bedrijf Thuis Klimaat Energie

'Zon op je dak Tilburg' is het alles-in-1-pakket waarmee je voordelig en makkelijk zonnepanelen kunt aanschaffen. In dit pakket zit de financiering, aanleg én 15 jaar onderhoud. In samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek wordt alles geregeld. Er zijn geen inkomenseisen. Het aanbod is voor huiseigenaren, kleine bedrijven, verenigingen en Verenigingen van Eigenaren.

Zonnepanelen op het dak

Dat je geld kunt besparen met zonnepanelen is wel bekend. Maar hoe regel en betaal je dat? Daarom is het goed nieuws dat er nu 'Zon op de dak Tilburg' is. 

Inschrijving geopend

De inschrijving is begin 2021 geopend. In de eerste week hebben zich al ruim 150 Tilburgers aangemeld. Hoppenbrouwers neemt zo snel mogelijk contact op. Een adviseur komt bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard gebeurt dat corona-proof. De intake en offerte zijn geheel vrijblijvend. Pas daarna beslis je of je meedoet. Vervolgens betaal je maandelijks in 15 jaar de kosten terug aan de gemeente.

Direct profiteren

"Je profiteert al direct vanaf de eerste maand van de opbrengst uit je panelen", vertelt wethouder Oscar Dusschooten. "Door de slimme financiering kunnen ook mensen met een smalle beurs meedoen. Bedoeling is Tilburg met zo’n 2000 zonnedaken een stukje duurzamer te maken." Naar verwachting zullen in februari 2021 de eerste zonnepanelen worden geïnstalleerd. Meer informatie en hoe je kunt aamelden staat op de pagina 'Zon op je dak Tilburg' op deze website. Hoe 'Zon op je dak Tilburg' werkt, wordt ook uitgelegd in het animatiefilmpje dat je hieronder kunt bekijken.

Aan de slag met je huis

'Zon op je dak Tilburg' maakt deel uit van duurzame projecten onder de vlag 'Aan de slag met je huis'. Samen met andere gemeenten in Nederland werkt Tilburg aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. De overstap naar duurzame energie draagt daar aan bij. Het zonnepanelen-project loopt 2 jaar, tot eind 2022.