logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Plant een geboorteboom voor je kind

18 januari 2024 Nieuws duurzamertilburg

Op zaterdag 9 maart 2024 vieren we weer boomfeestdag! Vijftig gezinnen uit Tilburg en Loon op Zand krijgen de kans om een boom te planten voor hun kind(eren) van maximaal vijf jaar in Landschapspark Pauwels.

Gezonde kinderen in het groen

Het planten van een geboorteboom staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. Kinderen die opgroeien in het groen bewegen meer, ervaren minder stress, ademen schonere lucht in, kunnen zich beter concentreren op school en hebben meer sociale contacten.

Meld je aan

Wil je ook een geboorteboom planten in Landschapspark Pauwels? Wij geven jaarlijks 50 gezinnen de kans om een boom te planten voor kinderen van maximaal 5 jaar. Je kunt je vanaf vrijdag 19 januari aanmelden via de website van Stichting Boomfeestdag. Een geboorteboom kost 49,50 euro.

Landschapspark Pauwels

Gemeente Tilburg, gemeente Loon op Zand en Stichting Nationale Boomfeestdag werken samen om dit festijn jaarlijks mogelijk te maken. De geboortebomen staan sinds april 2019 in Landschapspark Pauwels, op het terrein van Landschapsbeheer De Lachende Ooi.

Op zaterdag 9 maart planten we ook de geboortebomen van gezinnen die zich in 2023 hebben aangemeld. In december ging de boomfeestdag niet door vanwege het weer. Als je in 2023 een geboorteboom hebt gekocht en een bevestiging hebt ontvangen, dan hoef je je niet opnieuw te melden.