logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Pluk de vruchten van je eigen balkon of tuin

23 januari 2024 Nieuws duurzamertilburg

Eten van je eigen balkon of uit je eigen tuin, verser kan het niet! Daarom kunnen inwoners van de gemeente Tilburg voordelig fruitbomen en fruitstruiken kopen via de webwinkel van de Fruitboogerd: maximaal 3 fruitbomen en 3 fruitstruiken per huishouden. De verkoop start maandagavond 29 januari om 19 uur en duurt maximaal 1 week. Op is op!

Update! De voorraad is op. Alle bomen en struiken zijn vergeven. Hartelijk bedankt voor ieders bijdrage aan een groener Tilburg.

Deze actie is voor Tilburgers die zelf fruit willen kweken. De gemeente Tilburg werkt samen met De Fruitboogerd. Het gaat om een proef waarbij de gemeente de helft van de kosten betaalt.

Veel voordelen 

Vers fruit uit eigen tuin of van eigen balkon is niet alleen heel lekker en gezond, maar ook voordelig. De bomen en struiken zorgen voor meer groen en biodiversiteit. Insecten en vogels genieten daar ook van. Een mooie verbetering van je balkon of tuin dus! 

Zo werkt het

Je betaalt de helft van de prijs voor appelbomen, perenbomen, pruimenbomen en kersenbomen. Zowel op halfstam als op een lage stam. Tilburgers betalen voor een halfstam 12,50 euro (normaal 25 euro) en voor een laagstam 8,75 euro (normaal 17,50 euro). Bij de struiken gaat het om rode, witte en zwarte bessen en kruisbessen. Je betaalt voor een fruitstruik 3 euro (normaal 6 euro). De gemeente betaalt dus de andere helft. Op zaterdag 9 maart (Stappegoorweg) en zondag 10 maart (Haendellaan) kunnen bestellingen worden opgehaald.  

Voorwaarden en bestellen

Inwoners van de gemeente Tilburg kunnen per huishouden 1 bestelling doen: van maximaal 3 fruitbomen én 3 fruitstruiken. Bestellen kan vanaf maandag 29 januari 19:00 uur via de webwinkel van de Fruitboogerd. Op deze site vind je meer informatie over de verschillende fruitstruiken en -bomen, op halfstam en laagstam. Ook krijg je informatie over het planten en onderhouden. Je betaalt jouw deel van de kosten meteen in de webshop van de Fruitboogerd. Bestellen kan tot uiterlijk maandagavond 5 februari 19:00 uur, zolang de voorraad strekt. 

Ophaaldagen

Let op: bestellingen kunnen worden opgehaald op zaterdag 9 maart van 10.00 - 16.00 uur aan de Stappegoorweg. En op zondag 10 maart tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Haendellaan. Gebruik daarvoor de bevestigingsmail die je na het bestellen van de Fruitboogerd krijgt. In die bevestigingsmail en op de postcodekaart in de webshop staat waar je jouw bestelling gaat ophalen. Afhankelijk van je postcode, kun je dus op één tijdstip en locatie je bestelling ophalen. Het is niet mogelijk om op de andere locatie de bomen en stuiken af te halen.