logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Start isolatieactie én subsidieregeling 

23 november 2023 Nieuws duurzaam Nieuws duurzamertilburg

Vandaag start de isolatieactie met de subsidieregeling. Woningeigenaren krijgen de komende week hierover een brief. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners hun woning kunnen isoleren. Ook mensen die zelf de isolatiekosten lastig kunnen betalen. Daarom is er naast de isolatieactie ook een subsidieregeling.  

Isolatieactie 

De isolatieactie loopt van 23 november 2023 t/m 31 januari 2024. Iedere woningeigenaar kan zich hiervoor inschrijven. De gemeente organiseert de actie in samenwerking met Winst uit je woning. Deelnemers aan de actie worden begeleid en ontzorgd in het proces naar het isoleren van de woning. Dit scheelt tijd en uitzoekwerk. Je kunt kiezen uit dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en/of isolatieglas.
Meer informatie over isoleren? Kijk op www.duurzamertilburg.nl/isoleren.
De isolatieactie start samen met een nieuwe ronde van de zonnepanelenactie.
Meer informatie over zonnepanelen? Kijk op www.duurzamertilburg.nl/zonnepanelen

Voor wie is de subsidie? 

Alle woningeigenaren die in aanmerking komen voor de isolatieactie en de subsidie ontvangen de komende week een brief. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de waarde van de woning én het inkomen. De subsidieregeling is voor woningeigenaren met een slecht geïsoleerde woning onder een WOZ-waarde van € 429.300 (vastgestelde Nationale Hypotheek Grens). Inwoners met een laag inkomen krijgen de meeste subsidie. De subsidie is geldig tot eind 2024.
Meer informatie? Kijk op de pagina Subsidieregeling voor het isoleren van woningen.
Deze gemeentelijke subsidie is ook te gebruiken in combinatie met de landelijke subsidies, zoals de ISDE-regeling voor isolatiemaatregelen. Winst uit je woning helpt bij de aanvraag van subsidies. 

Energieadvies  

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je woning en weet je niet waar te beginnen? Vraag dan Energieadvies op maat aan. Een energieadviseur komt bij je thuis en vertelt direct wat je kunt doen om energie te besparen. Dat zijn grote én kleine maatregelen. Na het bezoek krijg je een rapport met een persoonlijk advies en een stappenplan waar je mee aan de slag kunt.
Meer informatie? Kijk op Duurzamertilburg.nl - Energieadvies op maat.