logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Start NK Tegelwippen: doe meeĀ 

21 maart 2024 Duurzaam Nieuws duurzaam Nieuws duurzamertilburg

Help jij mee Tilburg groener te maken? Tijdens het NK Tegelwippen gaan we de strijd aan met andere gemeenten. Het NK Tegelwippen is een landelijk initiatief waarbij inwoners worden aangemoedigd om hun eigen tuin groener te maken.  

Het doel van het NK Tegelwippen is om samen zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. Gaan we dit jaar de eerste plaats behalen?

Tegels vervangen door groen

Geef je gewipte tegels door met een foto via de site www.nk-tegelwippen.nl.
Dat kan tussen 21 maart en 31 oktober. Tegelwippen is heel simpel: iedereen met een tuin kan het doen. Wip tegels en vervang het door groen. Zo krijg je een fijnere tuin en wordt onze stad een betere plek voor dier, plant en mens. Als iedere Tilburger 1 stoeptegel verwisselt voor groen, dan is dit bij elkaar 20.890 m2. Dat zijn 4 Pieter Vreedepleinen! 

Subsidie

Als je een voor- en een na-foto maakt van je tuin, kun je subsidie ontvangen voor tegelwippen. Dit kun je aanvragen bij de gemeente.
Op de website tilburg.nl lees je wat je precies moet doen voor de subsidie.  

Tegeltaxi 

Waar laat je jouw gewipte tegels? Tot 31 maart kun je je aanmelden voor de Tegeltaxi. De Tegeltaxi haalt jouw tegels gratis op in april of mei, waarna de tegels worden gerecycled en hergebruikt.
Ga naar de gemeentelijke site tilburg.nl voor meer informatie en aanmelden voor de tegeltaxi.