logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Verduurzaming accommodaties sport- en recreatiegebied Stappegoor

09 mei 2023 Nieuws duurzamertilburg

De komende maanden worden er weer stappen gezet in het duurzamer maken van de sportaccommodaties in sport- en recreatiegebied Stappegoor. Zo wordt het Robbenbad van 22 tot en met 26 mei voorzien van ledverlichting. In de zomermaanden worden er diverse verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd in het IJssportcentrum en in oktober gebeurt dit in Recreatiebad Stappegoor.

Stap voor stap

De gemeente Tilburg werkt stap voor stap aan een klimaatneutrale stad. We gaan steeds duurzamer wonen, werken en sporten. Dat wil zeggen: zonder dat dit een negatieve invloed heeft op het klimaat. Het Sportbedrijf is enkele jaren geleden begonnen met het toepassen van duurzaamheidsmaatregelen. Zo liggen op veel gemeentelijke sportlocaties zonnepanelen en wordt het zwemwater in de zwembaden gezuiverd en hergebruikt.

Duurzame maatregelen 

Sport- en recreatiegebied Stappegoor is een gebied dat zich snel ontwikkelt en waar veel gebeurt. Zo ook op het gebied van sport. Zwembad Stappegoor, IJssportcentrum Tilburg, Sportcomplex T-Kwadraat en de Ireen Wüst IJsbaan bevinden zich hier. Vanaf 2017 zijn al deze locaties van zonnepanelen voorzien en hebben bijna alle accommodaties ledverlichting. Dit jaar wordt het aantal zonnepanelen uitgebreid op de daken van het zwembad en het IJssportcentrum. Maar er staan nog meer duurzaamheidsmaatregelen op de planning. Zo wordt sport- en recreatiebad Stappegoor voorzien van een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie. Daardoor verbetert de luchtkwaliteit in het gebouw en wordt het energieverbruik lager. Ook wordt de voorgevel van Ijssportcentrum Tilburg voorzien van hoogrendements-beglazing en worden nieuwe luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning en een warmtepomp geplaatst. 

Wat leveren de maatregelen op?

Al deze maatregelen samen leveren een gasbesparing die gelijk staat aan het gasverbruik van 165 huishoudens en een elektrabesparing die gelijk staat aan het elektraverbruik van 30 huishoudens.

Meer informatie

De openingstijden van de accommodaties zullen tijdens het uitvoeren van de duurzame maatregelen anders zijn dan je gewend bent. Meer informatie over de openingstijden vind je in het nieuwsbericht op de website van Sport in Tilburg.