logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Warmtescans en isolatierapporten voor Tilburgse woningen

31 maart 2022

Slim isoleren zorgt ervoor dat de warmte in je huis blijft en zorgt ook voor een lagere energierekening. In sommige huizen gaat nog veel warmte verloren via ramen, daken en muren. Het laten uitvoeren van warmtescans geeft een goed beeld van de belangrijkste warmtelekken van huizen. Zo kun je doeltreffend aan de slag met je huis. In de wijken Korvel en Quirijnstok en in Berkel-Enschot zijn tijdens een koude nacht deze winter voorgevels van woningen gescand. De woningeigenaren krijgen een gratis isolatierapport met aanbevelingen.

Energieadvies op maat

Bewustwording creëren 

Het doel van de warmtescans en de isolatierapporten is om bewustwording te creëren bij woningeigenaren. Vooraf heeft een geselecteerde groep woningeigenaren een brief ontvangen dat de warmtescans gehouden worden. Wethouder Oscar Dusschooten (Energietransitie) is te spreken over de actie. “Tilburgse wijken moeten voor iedereen een fijne en gezonde plek zijn om te wonen. De warmtescans en isolatierapporten geven inwoners zicht op kansen voor het verlagen van energiekosten het verhogen van wooncomfort. Want een energiezuinig huis bespaart geld én woont prettiger. Bovendien draagt het verminderen van energieverbruik bij aan een energieneutrale stad.” 

Energieadvies op maat

Heb je geen warmtescan gehad en wil je toch graag energieadvies op maat voor jouw woning? Of heb je wel een isolatierapport ontvangen maar heb je behoefte aan een uitgebreider advies op maat? Je krijgt korting op een onafhankelijk energieadvies van een opgeleide adviseur van een Tilburgse energiecoöperatie. Samen bekijk je welke kleine en grote maatregelen je kunt nemen, afgestemd op jouw woonsituatie en energieverbruik. Voor een adviesgesprek aan huis betaal je tijdelijk € 25,- (in plaats van € 65,-). Deze korting geldt voor de eerste 250 deelnemers (op=op). Voor een online adviesgesprek betaal je slechts € 20,-. Met een concrete vraag kun je zelfs gratis bellen via 088 00 62 013 (ma t/m vr van 13.00 - 17.00 uur). 

Meer informatie en aanmelden

Interesse in een energieadvies op maat? Kijk voor meer informatie en aanmelden op de pagina Energieadvies op maat op deze website.