logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Nieuws

Wip je tegels en laat ze ophalen door de Tegeltaxi

03 juli 2023 Nieuws duurzamertilburg

De tegeltaxi rijdt ook in 2023 door de straten om gewipte tegels op te halen. Plannen voor de aanleg van een geveltuin of het groener maken van de tuin? En dan zitten met overbodige tegels? Geen nood, de gemeente haalt ze op.

De Tegeltaxi komt naar je toe dit najaar

Het klimaat verandert. Steeds heftigere buien en langdurige hitte wisselen elkaar af. Tegels vervangen door groen is goed voor onze leefomgeving, het klimaat en de natuur. In een tuin met veel groen kun je heerlijk tot rust komen. Groen vermindert de kans op wateroverlast en het zorgt voor verkoeling in de zomer. Meer groen is ook goed voor allerlei dieren, vogels en insecten. Het is een feestje voor de beestjes. 

Jouw bijdrage is daarom belangrijk. Bijvoorbeeld door een geveltuin aan te leggen of door (een deel van) de verharding in je tuin te vervangen door groen. 

Tegeltaxi rijdt in het najaar 2023 

Kun je de tegels van je tuin zelf niet (her)gebruiken? De gemeente Tilburg haalt de gewipte tegels in de maanden september en oktober op doordeweekse dagen gratis op met de ‘Tegeltaxi’. De tegeltaxi komt niet standaard bij jou langs; je moet je hiervoor eerst aanmelden. Wil je gebruik maken van de ophaalservice? Vul dan voor 28 augustus het formulier in dat staat op de pagina 'Een groene omgeving' op deze site.

Let op, de Tegeltaxi neemt alleen stoeptegels en klinkers mee, geen zand. Dit kun je zelf afleveren bij de milieustraat Albion of aanbieden op een advertentiesite.

NK Tegelwippen 

De gemeente doet ook dit jaar weer mee met het NK Tegelwippen. Heb je je aangemeld voor de Tegeltaxi? Geef je aantal gewipte tegels door via de site nk-tegelwippen.nl. Elke tegel die wordt vervangen door groen telt.