'Plaatje moet kloppen en goed voelen'

Alle Thuis Klimaat Energie

Als duurzaamheidsmakelaar ondersteunt Maaike Wolfs bewoners in de wijk Quirijnstok met het energiezuiniger maken van hun huis. Zij geeft hen gratis en onafhankelijk advies over mogelijkheden om comfortabeler en voordeliger te wonen. Over haar aanpak is ze duidelijk: ‘Echt luisteren naar bewoners en niet kijken naar een standaard afvinklijstje. Hun wensen en technische mogelijkheden vormen altijd het uitgangspunt’.

Duurzaamheidsmakelaar Maaike Wolfs

Ze komt het in haar werk zo vaak tegen, mensen die hun huis wel willen verduurzamen, maar niet goed weten hoe, wat en waar. Maaike: “Bewoners weten bijvoorbeeld niet of ze enkel glas hebben of dat de ketel elektrisch is of op gas.” Met een technische achtergrond weet Maaike goed waar ze het over heeft. “Maar je moet mensen niet iets op willen dringen, waar ze nog niet aan toe zijn. Het plaatje met kansen en mogelijkheden moet kloppen én goed voelen.” 

Helder uitleggen

“Onlangs was ik bij een gepensioneerd echtpaar. Ze willen diverse zaken oppakken, zoals LED-verlichting en het dak isoleren.” Wanneer Maaike op zolder gaat kijken, ziet ze heel veel spullen staan. “Toen ik vertelde dat de zolder voor het isoleren leeg moet zijn, schrokken ze daarvan. Het is zo belangrijk om mensen vooraf goed te informeren, zodat ze weten wat hen te wachten staat. Pas dan kunnen ze een eerlijke keuze maken. Dat is zo belangrijk. Daarom voel ik als het ware een huis en de mensen aan, en stem daar dan mijn voorstel op af. De beste technische oplossing is namelijk niet altijd de beste oplossing voor iedereen op hetzelfde moment. Dit echtpaar is eerst aan de slag gegaan met radiatorfolie, LED-lampen en het isoleren van leidingen. En dat is ook prima.”  

Geld en gevoel

“Mensen zijn geen robots, maar individuen met gevoel. En daarom werkt het niet als je hen van bovenaf oplegt om bijvoorbeeld te gaan isoleren. Mensen moeten een goed gevoel hebben bij de stappen die ze zetten. Houd je daarmee rekening, dan kom je op de langere termijn veel verder. En daarom geef ik alleen adviezen waar ik achter sta. Zo wilde een oudere man graag zonnepanelen. Door de offerte kwam er veel op hem af en werd het vooral een enorme last. Ik heb hem voorgesteld stapje voor stapje alles gereed te maken voor de panelen. En niet gelijk zo’n grote beslissing te nemen. Wat was hij opgelucht toen ik hem dat voorstelde. Hij gaat zeker panelen plaatsen, maar dan wel op een manier die bij hem past.” 

Helpen en verbinden

Meedenken met de klant en de juiste partijen om de tafel, daar wil Maaike zich hard voor maken. “Ik ken een situatie van een oude man die radiatorfolie wil plaatsen, maar niemand kan vinden om dit voor hem te bevestigen. En zelf kan hij door zijn leeftijd niet op zijn knieën zitten. Helaas blijkt het moeilijk iemand voor zo’n klusje te vinden. Daarom is het zo belangrijk dat partners zich met elkaar gaan verbinden en elkaar helpen. Dat sociale aspect is zo belangrijk, ook voor kleine ondernemers. Kosten, gebrek aan tijd én mogelijkheden kunnen voor mensen beren op de weg zijn. En dat belemmert de stap naar verduurzamen. Een gemiste kans.” 

Sullivandreef

Een mooi voorbeeld van elkaar helpen is de Sullivandreef. Twee huiseigenaren wilden gebruik maken van een subsidieregeling bij het nemen van twee maatregelen om te verduurzamen. Maaike: “Uiteindelijk gingen ongeveer 12 gezinnen uit de wijk in gesprek en hebben ze verschillende, potentiële aanbieders laten komen voor het isoleren van het dak en de spouwmuur. Geen eenvoudige klus overigens, daar zaten wat haken en ogen aan. De bewoners hebben mij als deskundige gevraagd om mee te kijken waardoor het nog beter ging lopen. Mensen in de omgeving horen nu graag van bewoners hoe zij het hebben aangepakt. Dat is mooi, want ook al ben ik onafhankelijk, buren zijn als ervaringsdeskundigen natuurlijk helemaal betrouwbaar”, lacht ze. 

Afspraak maken

Ze kan het niet genoeg benadrukken: “Woon je in Quirijnstok en wil je weten wat je zelf kunt doen om jouw huis energiezuiniger te maken? Benut mijn kennis en ervaring en maak gewoon een afspraak. Het mooie is dat Quirijnstok een proeftuin is van de gemeente, waardoor ik hier gratis advies mag geven. Zoals gezegd, wat voor mij telt, is dat het goed voelt voor de huiseigenaar. Rapporten vol doorberekeningen zeggen me niet zo veel. Dat geeft geen eerlijk beeld. Situaties kunnen namelijk snel veranderen, waardoor je nooit exacte bedragen kunt noemen. Een indicatie geven van kosten en opbrengsten kan natuurlijk wel. Wees vooral eerlijk, dat geeft vertrouwen.” 

Woon je in Quirijnstok en wil je een afspraak maken met Maaike, dan kan dat via de aanmeldknop op de pagina Quirijnstok op deze website. Maaike heeft ook elke vrijdagochtend spreekuur van 9 tot 12 uur in het Hazennest, Kreverplein 27.