logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Energiebespaarlening

Alle Zonnepanelen Warmtepomp Monument Lening Isolatie

Heb je onvoldoende eigen spaargeld om te investeren in het verduurzamen van je woning? Dan is er de landelijke Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds.

Deze lening heeft gunstige voorwaarden. Hierdoor is de lening ook beschikbaar voor woningeigenaren met lage inkomens of onvoldoende leencapaciteit. En voor woningeigenaren met een BKR-registratie of met een leeftijd van boven de 75 jaar. VvE's kunnen ook gebruikmaken van de lening. Je kunt de lening boetevrij vervroegd aflossen. Ook zijn er geen afsluitkosten. Is jouw verzamelinkomen minder dan €60.000? Dan kom je in aanmerking voor een renteloze lening (0%).

Voor wie

Particuliere woningeigenaren of Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) met minimaal 2 ‘appartementsrechten’.

Voorwaarden

De voorwaarden zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Kijk voor actuele informatie op de website van het Nationaal Warmtefonds.

Hoe werkt het

Je kunt de lening aanvragen via het formulier op de website van het Nationaal Warmtefonds. Daar vind je ook een compleet overzicht van de voorwaarden en rentetarieven.

Gemeentelijke Stimuleringslening

Het is verstandig om altijd de voorwaarden en actuele rentes van de landelijke Energiebespaarlening te vergelijken met de gemeentelijke Stimuleringslening. Het verschilt per situatie en moment of de landelijke of gemeentelijke lening gunstiger uitpakt. Meer informatie over de gemeentelijke lening vind je op de pagina Stimuleringslening op deze website.