logo Duurzamer Tilburg Duurzamer Tilburg

Zorgvlied

In de Tilburgse wijk Zorgvlied gebeurt er veel op het gebied van duurzaamheid. Zo maken de inwoners en de gemeente deze wijk klaar voor de toekomst!

Duurzame woningen in Zorgvlied

We zien steeds meer duurzame woningen in Zorgvlied. De eerste stap die woningeigenaren kunnen zetten is het isoleren van hun woning. Dat zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft en de kou juist buiten blijft. Daardoor hoef je de verwarming niet zo hoog te zetten, wat meteen scheelt in energiekosten en ook beter is voor het milieu.  

(Binnen)gluren bij je duurzame buren

Eerder dit jaar stelden twee bewoners uit Zorgvlied hun verduurzaamde huis open voor hun buren. Henk en Marc vertelden hoe en waarom zij hun woning hebben verduurzaamd. Ook vertelden ze meer over hun energierekening.   

Lees het verhaal van Henk onder aan deze pagina. 

Vraag een energieadvies op maat aan

Wil jij je huis ook graag verduurzamen? En wil jij ook graag een lagere energierekening? Ga dan ook aan de slag met je huis en krijg advies op maat door een energieadviseur. Ga hiervoor naar de pagina Energieadvies

Warmtescans

Vorig jaar kregen verschillende woningeigenaren een warmtescan en een warmtescanrapport van hun woning. Sommige bewoners gingen al aan de slag met het rapport en verduurzaamden hun huis.  

Heb je dit rapport ook ontvangen en wil je ermee aan de slag? Of heb je het rapport nog niet gekregen maar wil je het wel graag ontvangen? Neem dan contact op met Energieklus. Bel of een Whatsapp op 010-8995510. Of mail naar service@energieklus.nl

Waarom doet de gemeente dit?

De gemeente Tilburg heeft als doel om in 2045 klimaatneutraal te zijn. We vervangen fossiele energie, zoals aardgas, voor duurzamere vormen zoals wind- en zonne-energie. Ook zorgen we dat we minder energie hoeven te gebruiken. Want energie die we niet nodig hebben, hoeven we ook niet op te wekken.  

Tilburg wil ook in de toekomst een fijne stad blijven om in te wonen, werken en zijn. Daarom gaan we stap voor stap voor een duurzamer Tilburg.

Henk

Laat je inspireren door buurtbewoner Henk Oderkerk. Ben je benieuwd naar Henk zijn snelle bespaartips? Lees hier het volledige artikel.

Lees het verhaal van Henk